Zac Efron heeft dreadlocks en de meningen zijn op z’n zachtst gezegd verdeeld

In de zomer is het gebruikelijk om een bezoekje te brengen aan de kapper, voor die koele look. Zo ook Zac Efron, maar zijn kappersbezoekje is niet geheel onopgemerkt gebleven. Zac loopt namelijk tegenwoordig rondt met dreadlocks, en sommige fans zijn daar niet blij mee.

Zac Efron met dreads

Wanneer je een beroemdheid bent, is de kans aanwezig dat het aannemen van een nieuwe coupe, wat opschudding kan veroorzaken. High school musical-ster én seksgod Zac postte afgelopen week een foto van zichzelf, met een hoofd vol dreadlocks. De caption bij de foto luidde “Just for fun”, en dat viel bij veel mensen niet goed.

Just for fun 🤘

1.5m Likes, 24.1k Comments – Zac Efron (@zacefron) on Instagram: “Just for fun 🤘”

Sommigen zijn van mening dat Zac bijdraagt aan culturele toe-eigening en het hebben van witte privileges. Een comment onder de foto is: “People of color have been discriminated against for their hairstyles for generations, getting called ghetto and being ‘not professional’ or not in dress code. But now when people of other races do the exact same thing it’s deemed cool. That’s why people are angry.”

Ems on Twitter

Zac Efron just put dreads in his hair…unsubscribed

Naomi ✨🌙✨ on Twitter

Re: Zac Efron getting dreads https://t.co/EE1R2V93lY

Andere social media gebruikers zien het probleem niet helemaal van deze hele discussie en zeggen onder andere: “This is what’s wrong with society today everyone taking offence [sic] over the smallest thing. There’s nothing to take offence here. It’s just a man trying a new hairstyle everyone is entitled to their appearance nobody has patented a hairstyle you can’t be sued for having your hair look a certain way. He isn’t mocking the look or disrespecting it anyway. It’s hair for crying out loud.”

liss on Twitter

Wait why can’t Zac Efron have dreads that’s like saying only Asian girls can have straight hair???

knathan with a silent k that stands for knarly on Twitter

People saying Zac Efron is cancelled bc he has dreads is the saddest thing lmao imagine being that offended by hair

De ophef

Wat nou het hele probleem is met meneer Efron die dreads heeft, lijkt niet per se om het kapsel zelf te gaan, maar om de kracht en oorsprong van het kapsel.

Met name in de Verenigde Staten is het een gevoelig onderwerp omdat het daar nog regelmatig gebeurt dat mensen gedwongen worden een keus te maken tussen hun haar en hun werk. Waarom? Omdat dreadlocks afgeschilderd wordt als onprofessioneel. Zac daarentegen, kan zijn kapsel overal naartoe rocken.

Jamel on Twitter

Zac Efron got dreads so now I’ve got to see white people arguing that cultural appropriation isn’t a thing, AGAIN 🙄

Elite Daily

Reageer op artikel:
Zac Efron heeft dreadlocks en de meningen zijn op z’n zachtst gezegd verdeeld
Sluiten