Zita Vervoort
Zita Vervoort Fashion 20 november 2019

Save the planet: Zalando start met duurzaamheidsstrategie do.MORE

We zijn allemaal dol op het online shoppen van kleding en andere leuke dingen. Dit is echter helemaal niet duurzaam. Het busje waarmee jouw pakketje wordt bezorgd rijdt het hele land door om bij jou afgeleverd te worden. Misschien wordt jouw pakketje zelfs overgevlogen vanuit een ander land. Dit is alles behalve goed voor het milieu.

Zalando, het online platform voor mode en lifestyle gaat, vanaf nu klimaatneutraal handelen om een steentje bij te dragen aan het milieu. Dit doen ze met hun duurzaamheidsstrategie do.MORE. 

Duurzaamheidsstrategie do.MORE

Zalando gaat door middel van de duurzaamheidsstrategie do.MORE een hele goede richting op. Het bedrijf gaat per direct volledig CO2-neutraal handelen binnen hun eigen bedrijf, maar ook bij alle leveringen en retourzendingen.

Hoe ze dit gaan doen? Ze gaan gebruikmaken van hernieuwbare energie op alle locaties, orderbundeling en groene leveringsopties (zoals rijden met elektrische auto’s). In 2023 willen ze al het materiaal van de pakketjes en verpakkingen hergebruiken. Ook wil het bedrijf het gebruik van plastic vermijden, want we weten allemaal wat plastic voor gevolgen heeft voor onze mooie planeet.

Heading out with the gang in glittering crystals, whimsical tulle, or disco metallics? Or keeping it cozy with the family in knits, jeans, and kicks? ? Whatever your plans this festive season, stay true to your style. ✨ #freetobe #zalando ⁠ ⁠ Left to right:⁠ ? Dress: FAA21C09S-Q11 @fashionunion⁠ ? Shoes: 6CA11E00S-Q11 @calvinklein⁠ ? Dress: J3121C05P-J11 @jarlolondon⁠ ? Dress: YA021C02M-J11 @yasapparel⁠ ⁠ #aw19 #festivefashion #ootd2019 #winterstyle #winter2019 #fashionunion #calvinklein #jarlolondon #yasapparel ⁠ ⁠ ⁠

1,880 Likes, 5 Comments – Zalando (@zalando) on Instagram: “Heading out with the gang in glittering crystals, whimsical tulle, or disco metallics? Or keeping…”

Milieu en mode

De mode-industrie loopt tegen veel dingen aan als het gaat om duurzaamheid. We bestellen allemaal graag kleding, maar hoe kan dit op een duurzame manier? Al die verzendbusjes produceren namelijk een hoop Co2-uitstoot. Zalando wil zich hier nu dus voor inzetten, want zij zien een duidelijk verband tussen duurzaam handelen en commercieel succes. Dit snappen wij wel, want wie wil er nou niet een steentje bijdragen aan het redden van onze aardbol?

Stap in de goede richting

Het bedrijf gebruikt nu al 100% gerecyclede materialen voor hun verpakkingen: de verzendzakken zijn gemaakt van 80% gerecycled plastic en verpakkingen voor beauty-producten bestaan uit 100% gerecycled papier. Met hun nieuwe duurzaamheidsstrategie do.MORE loopt het bedrijf voor op de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs, waarin ze de opwarming van de aarde willen tegenhouden.

Eigen duurzame label

Om te zorgen dat wij ook kunnen checken of de producten wel duurzaam zijn, krijgen alle artikelen van de 2020 lente en zomer collectie van ZIGN (het private label van Zalando) het duurzaamheidslogo van Zalando. Wat valt er dan onder het duurzaamheidslogo? Het logo is gekoppeld aan producten die voldoen aan een van de duurzaamheidscriteria, zoals sociale, milieu- en dierenwelzijnsnormen.

Daarnaast wordt er voor gezorgd dat kleding langer mee gaat wat ook beter is voor jouw portemonnee. Wil je toch nieuwe kleding? Dan kan je naar ‘Zalando Wardrobe’ om tweedehands kleding te kopen en jouw ongedragen items te verkopen.

Help een handje mee

We weten dat online bestellen slecht is voor onze aarde, maar mocht je toch heel graag wat willen bestellen dan weet je nu dat dit op een duurzame manier kan bij Zalando. Kijk of er een duurzaamheidslogo aanwezig is en save the planet. 

Zalando

Reageer op artikel:
Save the planet: Zalando start met duurzaamheidsstrategie do.MORE
Sluiten