Together I Am Strong – Zalando lanceert een op afstand geproduceerde sportcampagne

Nu we in quarantaine zitten, moeten we allemaal creatieve manieren bedenken om fit te blijven. Zo ook Zalando: de nieuwste sportcampagne werd namelijk volledig op afstand geschoten. De boodschap? Ook in tijden van social distancing brengt sport mensen samen, al is het virtueel. En daar zijn wij het helemaal mee eens.

In de campagne geven elf talenten een inkijkje in hoe ze vanuit huis trainen in plaats van in de sportschool.

Together I Am Strong

De campagne van Zalando heet ‘Together I Am Stro​ng’ en ​is uitgevoerd als socialmediafilm. De film laat zien hoe de verschillende talenten de uitdaging aangaan om thuis actief te blijven. Ze hebben daarin één ding gemeen: ze blijven in beweging en verbonden met de rest van de gemeenschap. De unieke film neemt je mee in de huizen van de talenten en is een mix van illustraties, drone-video’s, stop-motionvideo’s en intieme inzichten in het leven van de Zalando-talenten.

De Zalando-campagne richt zich op de nieuwe realiteit, waarin thuis sporten een ding is. Samen creatief zijn is volgens Zalando de enige manier om dit te doen. Verschillende sportclubs bieden lessen aan via social media en mensen worden creatief met hun huis. Tegelijkertijd wil de campagne een boodschap van saamhorigheid overbrengen, want in de nieuwe tijd staan veel mensen voor uitdagingen.

Campagne produceren op afstand

Door de nieuwe maatregelen moest de campagne natuurlijk op afstand worden geproduceerd. De film laat de woonkamers zien van de talenten en laat alledaagse scènes zien in hun huis of zelfs op het dak. Er zijn verschillende vormen van sport te zien: een yogalerares maakt verbinding via Zoom met een virtuele klas, Phillip Pratt traint met zijn rolstoel als gewicht.

Kortom: de campagne is inspirerend en zorgt ervoor dat je zelf gelijk je sportoutfit aantrekt. Je springt van huis naar en ziet hoe verschillende mensen zich aanpassen aan de nieuwe realiteit. Zo kun jij kiezen welke sport voor jou het beste werkt. We like.

Reageer op artikel:
Together I Am Strong – Zalando lanceert een op afstand geproduceerde sportcampagne
Sluiten