Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Home & Interior 5 mrt 2018

Wow – deze 44-jarige man woont in een echt zandkasteel in Brazilië

Iedereen heeft een eigen idee van ‘de perfecte woning’. De één wordt gelukkig van een groot huis, terwijl een ander superblij wordt van een klein en knus huisje. De Braziliaanse Marcio heeft zijn perfecte woonplek gevonden: hij woont in een echt zandkasteel.

Zandkasteel in Brazilië

Toen Marcio Mizael Matolias 22 jaar was, werd hij zo gek van de hoge huurprijzen dat hij zijn eigen huis maar besloot te bouwen. Hij maakte er een bijzonder DIY-project van. Op het strand van Barra da Tijuca in Rio de Janeiro (Brazilië) bouwde hij zijn eigen zandkasteel. Inmiddels is Marcio 44 jaar en woont hij er nog steeds.

Zandkasteel BraziliëZandkasteel Brazilië

Koning van het kasteel

Marcio is inmiddels aardig bekend in Brazilië. De lokale bevolking gaf hem zelfs als bijnaam ‘The King‘. Marcio heeft ook zijn eigen kroon, die hij met trots draagt. Aan ‘The Mirror‘ vertelde Marcio: “I grew up in the Bay of Guanabara, I always lived on the beach. People pay exorbitant rents to live in front of the sea, I do not have bills and here I have a good life.

Met drie vierkante meter is het zandkasteel aan de kleine kant – al is de gemiddelde Amsterdamse studentenkamer niet veel groter – maar volgens Marcio is er genoeg plek voor al zijn spullen. “It scares me to be inside a house, all tidy. I like this ephemeral side of things, so I don’t become obsessed like others who say ‘this is mine, mine’.”

zandkasteel Brazilië

Het heeft ook zo z’n nadelen

Hoewel hij helemaal happy is met zijn kasteel, zijn er ook wel nadelen. Zo bestaat er altijd de kans dat het zandkasteel instort. Daarom zorgt Marcio ervoor dat het zandkasteel nooit uitdroogt. Dat is een behoorlijke klus, gezien de temperatuuromstandigheden in Brazilië. “The sand holds all the heat, so sometimes at night I can not sleep here, I’ll spend the night at a friend’s house.” Toch zou Marcio niet ergens anders willen wonen – waarom zou je ook, als je elke dag wakker wordt op een strand in Rio?

Oh enne, mocht je nu denken: ‘dit wil ik ook’, reis dan lekker naar Brazilië! Marcio is nog single, dus wie weet kun je hem veroveren. Dan zijn jullie de koning én koningin van het strand.

Ladbible

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wow – deze 44-jarige man woont in een echt zandkasteel in Brazilië
Sluiten