Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 16 aug 2019

ZARA en H&M gaan mega veel winkels sluiten dit jaar vanwege deze reden

Vroeger gingen we nog een dagje winkelen in de stad om de nieuwste kleding te scoren. In één dag langs zoveel mogelijk winkels gaan om een nieuwe garderobe in te slaan was meer dan normaal, maar tegenwoordig niet meer. Online winkelen is nu the way to go en is zelfs zo populair dat ZARA en H&M hierdoor veel winkels sluiten.

Je hoeft de deur niet meer uit om te shoppen en dat zien ZARA en H&M ook. De retailers gaan daarom aankomende tijd meer focus leggen op hun webshops.

ZARA & H&M sluiten winkels

Dat we steeds meer online shoppen is natuurlijk niet echt een verrassing. Grote webshops hebben nu eenmaal een veel breder aanbod, het is veel relaxter winkelen en terugsturen is tegenwoordig ook geen probleem meer.

Dit is iets wat H&M en ZARA dus ook is opgevallen en zij sluiten daarom steeds meer fysieke winkels. H&M Group, het Zweedse bedrijf waar H&M, Weekday, COS, & Other Stories en ook Inditex en Zara onder vallen, is al een tijdje bezig met het sluiten van winkels.

Het gevolg van minder fysieke winkels is blijkbaar dat hun online inkomsten steeds meer groeien. Zo zijn er al 140 winkels van H&M gesloten afgelopen jaar en wil H&M group dit komende jaren doorzetten. Ook ZARA heeft aardig wat winkels gesloten, namelijk zo’n 355. Volgens bronnen wil het bedrijf nog zo’n 250 ZARA winkels gaan sluiten.

Taking a ride on the prairie or going to the club? We have the outfit that works for both! 🏇🏼🎶 #HM Jacket with fringing: 0798252001 T-shirt: 0790096004

52.7k Likes, 147 Comments – H&M (@hm) on Instagram: “Taking a ride on the prairie or going to the club? We have the outfit that works for both! 🏇🏼🎶 #HM…”

Betere webshops

In Nederland is dit jaar al een winkel in Lelystad en Rijswijk gesloten en sluit er dit jaar ook een in Groningen. In hoeverre de nieuwe strategie zorgt voor nog minder H&M en ZARA winkels in Nederland, weten we nog niet.

Dat je nu misschien langer moet fietsen voordat je bij een H&M of ZARA winkel komt, is natuurlijk niet chill. Maar niet getreurd want er is ook een positieve kant aan het verhaal. De webshops worden namelijk alleen maar beter én uitgebreider door deze nieuwe strategie. Verwacht binnenkort een nog fijnere webshop van H&M met duidelijkere productomschrijvingen, duidelijkere afbeeldingen en kortere levertijden. Kijk, daar worden we dan ook wel weer blij van.

Vogue

Reageer op artikel:
ZARA en H&M gaan mega veel winkels sluiten dit jaar vanwege deze reden
Sluiten