Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 27 mei 2019

Zeeman lanceert exclusieve sneakers voor maar liefst €200

Als je op zoek bent naar een paar nieuwe sneakers, denk je hoogstwaarschijnlijk niet meteen aan Zeeman. Toch heeft het merk zojuist twee modellen gelanceerd met een hele vette campagne. Eén heel duur en exclusief model en een heel goedkoop en basic model.

Waarom deze twee uitersten? Nou, Zeeman wilde onderzoeken waarom bepaalde sneakers zo duur zijn door zelf twee modellen te ontwerpen. Eerlijk is eerlijk, wij willen de sneakers best hebben.

Zeeman sneakers

We kijken tegenwoordig niet raar op wanneer er een prijskaartje van €200 aan een paar schoenen hangt. Toch hoeven sneakers helemaal niet zo duur te zijn, dat bewijst Zeeman wel weer. Ze hebben namelijk een extreme sneaker gemaakt op dezelfde manier als andere mainstream sneakermerken het doen. Daarnaast hebben ze ook een eenvoudige sneaker gemaakt op de simpele Zeeman manier. En die verschillende aanpakken resulteren in nogal een verschil in prijs.

Exclusieve Zeeman sneaker

De exclusieve sneaker heeft de naam Hybrid Z gekregen en wij zien onszelf dit modelletje wel rocken deze zomer. Zeeman heeft voor de felgekleurde sneaker de aanpak overgenomen van andere dure merken uit de fashion– en sneakerindustrie.

Het model is daarom uniek en opvallend en er zijn maar vijfhonderd paar geproduceerd. Mega exclusief dus, net als sommige andere sneakers waar men uren voor in de rij gaat staan. Maar dat is niet het enige. Zeeman heeft ook een next level marketing-campagne op de sneakers uitgezet. Verschillende influencers zoals Lizzy van der Ligt, Yuki Kempees en GirlonKicks hebben de sneakers al gepromoot op Instagram.

Heb je de sneakers op social media al gespot en wil je ze ook hebben? Dat is zo makkelijk nog niet. Zeeman heeft er namelijk voor gekozen om de schoenen alleen online via een raffle te verkopen en in een paar exclusieve pop-up stores. Voor €200 is ‘ie van jou.

zeeman sneakers

Dit bericht bekijken op Instagram

The word is out! @zeeman_textielsupers created this limited sneaker available in their pop-up store and online www.hybriddrop.com. What to expect? Most exclusive sneaker and most affordable sneaker #zeemansneaker #hybridZ #zeeman

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyvdligt) op

Simpele Zeeman sneaker

De andere sneaker die ontworpen is door Zeeman is de Basic Z. Hierbij is Zeeman dicht bij zichzelf gebleven en hebben ze de normale aanpak gehanteerd. Het is dus een eenvoudig model en deze is in grote aantallen (namelijk 20.000 stuks) geproduceerd.

Het vervoer is ruim van tevoren gepland en gaat over zee, wat de goedkoopste manier is. Daarnaast is er geen dure reclame gemaakt, maar maakt het merk gebruik van hele simpele en duidelijke productfoto’s. Dit model is vanaf 1 juni te koop in zeshonderd Zeeman winkels en de webshop voor maar €12,99. Da’s wel even andere koek.

Zeeman sneakers

Als je ervoor kiest om het exclusieve paar schoenen van Zeeman te kopen, steun je ook nog eens een goed doel. Zeeman wil namelijk met deze campagne alle winst van de Hybrid Z doneren aan Save Our Sisters in India. Dat is nog eens een goede actie als je het ons vraagt.

Reageer op artikel:
Zeeman lanceert exclusieve sneakers voor maar liefst €200
Sluiten