Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 31 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Van plan om zelf een pony te knippen? Dit zijn do’s en dont’s

Deze quarantaine is real. En daardoor worden we steeds creatiever. Heb je al allerlei beauty tutorials en TikTok-dansjes gekeken? Dan ben je vast nu op een punt gekomen dat de wat wildere ideeën naar boven komen – dat krijg je ervan als je alle quarantainewijn al op hebt gedronken. Zelf je pony knippen is daar één van.

Oh boy, verveel je je gewoon of weet je zeker dat je zelf een pony wilt knippen? Kun je écht niet wachten tot je weer – Joost mag weten wanneer – naar de kapper kunt? Dan is dit artikel voor jou.

Zelf een pony knippen

Hoewel het natuurlijk verstandiger is om een pony door een kapper te laten knippen, is het wel mogelijk om te leren hoe je dit zelf kunt doen. Je hebt een aantal essentials nodig: de juiste tools, heel veel geduld en een duidelijke, makkelijke tutorial. Je wil natuurlijk niet eindigen met een verknipt kapsel die pas gefixt kan worden als de coronacrisis voorbij is. Daredevil, you ready ? Zo knip je zelf een pony.

1. De juiste tools

First things first. Om je haar te knippen heb je – je raadt het al – een schaar nodig. En nee, dat doe je niet met een keukenschaartje, maar met een schaar die echt bedoeld is om haar mee te knippen. Stel echt je DIY-project uit tot je een goede schaar in huis hebt gehaald. Een fijne kam en een paar haarklemmen kunnen ook handig zijn.

2. Bereid je haar (en jezelf) voor

Het is heel belangrijk om je pony droog te knippen. Als je een pony knipt terwijl je haar nat is, zul je schrikken als het is opgedroogd – geloof ons. Zorg er ook voor dat je je haar hebt zitten zoals je het normaal ook hebt, zodat je een duidelijk beeld hebt hoe de pony er bij zal hangen.

Weet je echt zeker dat je zelf je pony wilt knippen? Om jezelf voor te bereiden kun je op Pinterest op zoek gaan naar meiden met kapsels dat lijkt op de jouwe. Let ook op de vorm van het gezicht.

3. Bedenk welke techniek je gaat gebruiken

Friendly reminder: je bent geen kapper, dus weet dat er ook een kans bestaat dat je zelfgeknipte pony wellicht iets minder leuk uitpakt dan je in je hoofd hebt. Als je het nog steeds aandurft, is het handig om wat tutorials op YouTube te gaan kijken. Het is wederom verstandig om filmpjes te gaan kijken van meiden met een soortgelijk kapsel.

Zo knip je zelf een pony

Nogmaals, het is het verstandigst om te wachten tot de coronacrisis voorbij is en je pony te laten knippen door een professional. Mocht het je tóch een goed idee lijken om het zelf te doen, volg dan dit stappenplan.

1. Maak een driehoekje van de voorste plukjes. Hoe groter deze driehoek, hoe dikker je pony wordt. Ga voor safe en begin met een klein driehoekje.

2. Hang al het haar van het driehoekje naar voren. Pak deze haren tussen twee vingers en draai het een kant op. Dit heet twist cutting en zorgt ervoor dat je pony natuurlijk zal vallen.

3. Bonustip: knip je pony niet gelijk heel kort. Je kunt het beste beginnen met een langere pony om die vervolgens wat korter te maken – dat doe je door opnieuw met het driehoekje te werken.

4. Om je pony natuurlijk af te werken kun je je pony nog vanaf onderen inknippen. Je hebt het de kapper vast weleens zien doen. Houd je schaar diagonaal en maak kleine knipjes.

5. Voilà. Als het goed is zit er nu iets wat lijkt een pony op je hoofd. Je kunt het nu nog afwerken door lange plukjes korter te maken. Blijf tussendoor steeds checken of je pony nog steeds valt zoals je zou willen. Helemaal tevreden met de new you? Ruim dan gauw de schaar weer op voor je nog gekkere ideeën krijgt.

Moment Of Truth Haircut GIF by HelloGiggles - Find & Share on GIPHY

Je kunt natuurlijk ook experimenteren met deze vijf snelle en mooie kapsels voor thuis.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Van plan om zelf een pony te knippen? Dit zijn do’s en dont’s
Sluiten