Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 17 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Tanning fail? Dit is hoe je fouten met zelfbruiner oplost

De warme dagen staan weer voor de deur en dat betekent jurkjes, rokjes en shorts. Natuurlijk mogen alle benen gezien worden, maar wij begrijpen goed dat jij dat ene jurkje met bruine benen net iets leuker vindt staan. Lang leve de zelfbruiner, als het goed gaat althans. Wij leggen je uit hoe je meest gemaakte fouten oplost.

De meest gemakkelijke manier om bruine benen te krijgen is zelfbruiner. Daarnaast is het ook de gezondste manier, want van knallen onder de zonnebank wordt niemand beter. Even smeren met die mousse en je bent klaar. Alleen gaat het helaas niet altijd zo gemakkelijk, een kleine misstap zorgt voor rare vegen. En dan slaat de paniek toe, want niemand wil er bijlopen als een Oempa Loempa met rare vlekken.

Hoe los je fouten met zelfbruiner op?

De zelfbruiners zijn tegenwoordig heel advanced, dus je zou denken dat het een fluitje van een cent is. Toch blijken – wij spreken uit ervaring – onze zelfbruin-kunsten een stuk minder goed, dan die van de spraytan koninginnen op YouTube. Een uitschietertje is snel gemaakt, daarom leggen wij je uit hoe je deze weer oplost.

Een dubieus kleurtje op de polsen en enkels

Vaak gebeurt het dat zelfbruiner op de enkels en polsen een beetje gaat schilferen. Dat is niet gek, want dit zijn de plekken die het meest bewegen. Citroensap doet wonderen, dit goedje lost namelijk het overtollige product op, waardoor de vlekkerige schilfers als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Droge plekken op je been pakken raar uit

Iedereen die droge plekken heeft weet hoe gek dit kan uitpakken tijdens het zelfbruinen. Het bruin trekt enorm in die plekken en opeens vallen jouw Bahama-bruine beentjes door de mand. Dit los je op door een bad te nemen met wat olie erin. Vervang het badschuim door badolie en laat de huid goed hydrateren. Na dit heerlijke bad ziet jouw tan er een stuk gelijker uit.

Je koos de verkeerde kleur

Dit overkomt de beste. Tegenwoordig zijn er veel zelfbruiners zonder die oranje Geordie Shore-look, maar soms wil het kleurtje nog weleens tegenvallen. Te oranje of te groen, het zijn twee dingen die je liever niet hebt, maar achteraf pas ziet. Gebeurt dit te vaak? Stap dan over naar een gradual tanner. Dit product bouwt zich langzamer op en jij bepaalt hiermee zelf hoe donker je gaat.

De zelfbruiner vlekt na een paar dagen

Sommige zelfbruiners vagen op een vlekkerige manier weg en dan is het beter om het er meteen af te halen. Met die vlekken wil niemand rondlopen en daarom zijn er nu heel goede self-tan erasers. Deze magische goedjes laat je even intrekken en dan is jouw lichaam weer de oude.

De kleine bruine stipjes op je been

Wie haar benen scheert voor het bruinen, merkt misschien wel dat je daar hele kleine bruine stipjes op je been van krijgt. Dit is het product dat in de haarzakjes gaat zitten. Het zal een ander vast niet opvallen, maar mocht jij je eraan ergeren, dan helpt het om je benen nogmaals te scheren.

PopSugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tanning fail? Dit is hoe je fouten met zelfbruiner oplost
Sluiten