Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 20 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Zes modevragen aan model én stijlicoon Georgia May Jagger: ‘Ik ben een glamorous tomboy’

Met rockster Mick Jagger als vader, kan het bijna niet anders dan dat Georgia May Jagger ook een flinke dosis coolness heeft. Ter ere haar kersverse samenwerking met denim-merk ARMEDANGELS beantwoordde ze zes belangrijke modevragen.

De 32-jarige Georgia May werkt als model en is daarom niet bang voor de camera. Die skills toont ze niet alleen tijdens professionele shoots, maar ook als ze foto’ schiet voor haar eigen Instagrampagina. De combinatie van haar looks, haar gevoel voor stijl en haar stoere imago leverde haar maar liefst 1,3 miljoen volgers op.

Zes prangende modevragen aan Georgia May Jagger

ARMEDANGELS vroeg Georgia het denim hemd van het lijf.

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl in drie woorden omschrijven?

”Dat is een goede vraag. Ik vind drie woorden moeilijk, maar ik zou zeggen dat ik misschien een meer een glamorous tomboy ben.”

Welke trends in de mode-industrie vind je op dit moment het boeiendst?

”Ik denk dat de trends die ik echt leuk vind meer gaan over het kopen van items die tijdloos zijn en lang meegaan. Je weet wel, een geweldige jas, een prachtige zwarte jurk, of een jeans.

Op dit moment ben ik echt op zoek naar meer platte laarzen. Dus dat soort dingen. Maar ik geloof in het concept van minder spullen hebben en geen spullen kopen alleen omdat ze ‘nieuw’ zijn, om er vervolgens achter te komen dat je ze na één of twee keer niet meer wilt dragen.”

Hoe vind je de balans tussen actuele trends en tijdloze elegantie?

”Ik denk dat er voor mij bepaalde dingen zijn die ik vanzelfsprekend koop, maar als er nieuwe items worden uitgebracht, heb ik de neiging om meer te investeren in tassen en schoenen dan in jurken.

Je kunt ze steeds weer gebruiken, combineren met jeans en T-shirts of met een jurk. Daarom heb ik de neiging om daar mijn geld in te steken, terwijl ik meer casual kleding en spullen bij kringloopwinkels koop of leen van mijn zus en moeder.”

Welk kledingstuk in je garderobe heeft een speciale betekenis voor jou?

”De kledingstukken die een speciale betekenis voor me hebben, zijn enkele kledingstukken van mijn moeder van toen ze zo oud was als ik. Ik heb het geluk dat ik een paar jurken van haar heb en die veel voor me betekenen. Ik draag ze graag naar feestjes en het is erg leuk om foto’s te hebben van haar en mij in dezelfde jurk te hebben.”

Is er een bepaalde plek in de wereld die je bijzonder heeft geïnspireerd en je stijl heeft beïnvloed?

”New York is een inspirerende plek voor mij, omdat je daar zulke verschillende stijlen ziet en mensen zich echt niet inhouden. Toen ik een tiener was vond ik het daar al geweldig, omdat je mensen ziet die casual chic gekleed gaan, maar je ziet ook mensen in kleurrijke outfits.”

Als je voor een dag van kledingkast zou mogen ruilen met iemand anders, wie zou je dan kiezen en waarom?

”Eerlijk gezegd, denk ik dat ik graag met een Olsen-twin zou willen ruilen.”

 

Georgia May Jagger x ARMEDANGELS

Het idee van de ARMEDANGELS-campagne met Georgia May richt zich op de relatie tussen haar huid en denim. Het 32-jarige Brits-Amerikaanse fotomodel en ontwerpster presenteert de DetoxDenim Spring 2024 collectie.

ARMEDANGELS
240130_ArmedAngels_DetoxDenim_09_Awareness_Georgia_05_0253_ret_FIN ARMEDANGELS

Om ervoor te zorgen dat zij in het middelpunt van de belangstelling staat, hebben ze samengewerkt met Anna Daki, een fotografe uit Berlijn. Anna heeft het vermogen om menselijke schoonheid op unieke wijze vast te leggen, waarbij zij een sterke nadruk legt op het tonen van de persoonlijkheid en essentie van de persoon voor haar lens. Met haar talent om haar onderwerpen puur en minimalistisch in de spotlights te zetten, was zij de perfecte keuze voor deze campagne.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.