Sharon
Sharon Beauty 9 jul 2018

Zó breng je zonnebescherming opnieuw aan over je make-up

Iedereen weet dat het belangrijk is om zonnebrandcrème te gebruiken, vooral in de zomerperiode. Je brengt misschien braaf een laagje aan voordat je make-up erop gaat of hebt een dagcrème met SPF, maar eigenlijk moet je de hele dag blijven smeren.

Het lijkt mission impossible zonder je make-up te ruïneren, maar het is mogelijk!

Les 1: gebruik geen verschillende texturen over elkaar heen
Wanneer je een poederfoundation gebruikt, is het logischerwijs niet slim om er met een vloeibare zonnebrandcrème overheen te gaan. De texturen gaan mengen en je foundation zal er niet bepaald mooi uit gaan zien. Wat je kunt doen is je favoriete foundation mixen met zonnebrandcrème en deze opnieuw aanbrengen. Zo is je gezichtje weer sun proof en heb je een lichte dekking.

Wat je ook vooral niet moet doen, en waar velen zich schuldig aan maken, is zonnebrand in je handpalmen verdelen en vervolgens op je gezicht deppen. Je handpalmen zullen dan namelijk perfect beschermd zijn tegen de zon, maar je gezicht bijna niet.

Les 2: gebruik SPF in poedervorm
Zonnebescherming in poedervorm? Jawel, het bestaat! De meeste poeders zijn transparant of hebben een tint die je met je eigen huiskleur kunt matchen. Zo is je gezicht niet alleen beschermd, maar ook glim-vrij. De poeders zijn overigens inmiddels vrijwel overal te koop, in diverse Nederlandse webshops maar ook gewoon bij de drogist, dus sla je slag.

Reageer op artikel:
Zó breng je zonnebescherming opnieuw aan over je make-up
Sluiten