Wil jouw ex nog vrienden blijven? Zo ga je daarmee om

Break-ups zijn altijd rot – of je er nou zelf voor kiest of niet. Het verschilt natuurlijk per break-up, maar het liefst kom je nooit meer iets tegen dat met jouw ex te maken heeft. Maar wat als hij of zij voorstelt om vrienden te blijven? Een vervelende situatie – of jij nou een einde aan de relatie maakte of niet.

Nooit meer stomme exen.

1. Besluit of je hier wel aan toe bent.
Als jij heel veel verdriet hebt van het einde van jullie relatie, is het misschien beter voor jezelf om even geen contact met je ex te hebben. Wie weet kunnen jullie ooit vrienden zijn, maar is dit niet het juiste moment. Wees eerlijk tegen jezelf. Als jij geen zin hebt om je ex nog te zien, dan hoeft dat absoluut niet; klaar is klaar en jij hebt alle recht om dat te besluiten.

2. Reageer niet op berichtjes.
Als jouw ex het er erg moeilijk mee heeft dat jij geen contact meer wilt, kan het zijn dat je nog wat berichtjes zult ontvangen. Je kunt daar het beste niet op reageren, want ook negatieve reacties geven weer extra gespreksstof en dat is nou precies waar je geen zin in hebt. Negeren is helemaal oké (in dit geval).

3. Laat niet zien dat je hem of haar mist.
Het is logisch dat je jouw voormalige lover mist als het uit is, maar laat dit niet merken. Het is over tussen jullie en dat heeft een reden. Praat er over met je vriendinnen, zij weten vast hoe ze je op moeten vrolijken.

4. You do you.
Als jullie een gezamenlijke vriendengroep hebben, is de kans groot dat zij verwachten dat alles binnen no time weer koek en ei is tussen jullie. Laat die groepsdruk gaan en beslis voor jezelf waar jij aan toe bent. Heb je echt even geen zin om leuk te doen tegen je ex? Laat je vooral niet tegenhouden om die ‘gezellige’ avonden met vrienden de komende tijd even over te slaan.

Reageer op artikel:
Wil jouw ex nog vrienden blijven? Zo ga je daarmee om
Sluiten