Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 14 okt 2017

Zo help je je vriendin na een heftige break-up

Hou haar bezig.

Ga samen met haar leuke dingen doen. Schrijf jullie samen in bij de sportschool of voor een cursus die jullie beide leuk lijkt. Zo zorg je ervoor dat ze in haar hoofd ook bezig is met andere dingen. En ziet dat ze het ook zonder haar ex leuk kan hebben.

Let een beetje op met alcohol.

Met een wijntje op z’n tijd is niets mis, maar let een beetje op haar als het er meer worden. De fout om de ex even op te bellen of een berichtje te sturen is zo gemaakt. Dit kan de volgende dag emoties met zich mee brengen en dit wil je graag voorkomen. Praat er over met haar en probeer haar van zo’n fout te weerhouden.

Genoeg is genoeg. 

Blijft ze na maandenlang nog steeds ‘hangen’ in continu verdriet om haar ex? Vertel jouw vriendin dan dat het tijd is om te focussen op andere dingen en dat je het er niet meer over wilt hebben. Dit kan hard aankomen, maar ook jij hebt je grenzen. Leg rustig uit dat jij het over andere dingen wilt hebben en dat je vindt dat ze verder moet. Misschien is haar (eerste) reactie niet zoals je had gehoopt, maar de kans is groot dat ze na een tijdje echt wel in ziet dat jij gelijk hebt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo help je je vriendin na een heftige break-up
Sluiten