Redactie
Redactie Gesponsord 3 dec 2019

Zo helpt muziek je uit je winterdip

Word jij ook zo ontzettend ongelukkig als de wekker om 07.30 gaat en je nog steeds geen hand voor ogen kan zien? Of als ‘t 38 dagen achter elkaar heeft geregend en je in geen maanden een feestelijke outfit aan hebt kunnen doen? Same here! Nu blijkt uit onderzoek dat muziek positieve effecten op je humeur heeft. Dus… turn up the music, turn down the winterdip!

Een winterdepressie is vaak niet een echte depressie, maar een gevolg van een verstoring van het natuurlijke dag- en nachtritme van het lichaam. Maar zo’n winterdip kan wel hele vervelende gevolgen hebben op je humeur en je werk, school of omgeving. Gelukkig is muziek enorm effectief om je over zo’n hobbel heen te helpen.

Door muziek maak je dopamine aan

Muziek maakt dopamine in je hersenen aan. Dit stofje brengt bepaalde chemische processen op gang. Dopamine is een gelukshormoon dat niet alleen vrijkomt bij het luisteren van goeie muziek, maar ook als je verliefd bent of iets lekkers eet. Uit onderzoek is gebleken dat er soms wel 9% meer dopamine dan gewoonlijk in je hersenen wordt aangemaakt tijdens het beluisteren van je favoriete muziek. Niet gek dus dat je je daardoor een stuk lekkerder voelt. Zorg dan wel dat je goed geluid hebt, want een vervelende ruis kan je ervaring meteen een stuk minder fijn maken. Wij zweren bij de draadloze oordopjes van JBL, die niet alleen een mooi geluid geven maar ook heel lekker zitten dankzij het speciale ontwerp.

vrouw luistert naar muziek
bron: JBL

Muziek zorgt dat je makkelijker sport

Voordat je naar werk gaat een rondje door het park rennen is in de zomer letterlijk ‘a walk in the park’. Maar naarmate we dieper de winter ingaan, wordt het steeds lastiger om vroeg op te staan en de deur uit te gaan. Maar dat verandert zodra je een lekkere beat opzet! Zo sjees je niet alleen door je workout heen, maar misschien hou je ook nog tijd over om een hazenslaapje te doen voordat de dag echt moet beginnen…

Studies hebben aangetoond dat muziek er niet alleen voor zorgt dat sporten gevoelsmatig een stuk sneller gaat, omdat je het gevoel van tijd verliest, maar ook dat je je focust verlegt. Voor je het weet heb je 180 push-ups gedaan, 10K gerend of een Ironman parcours gedaan. Maar om de ultieme workout te creëren heb je oordopjes nodig die niet alleen perfect zitten en een topgeluid produceren, ze moeten ook handig zijn.

Met de JBL Reflect Flow oordopjes kun je heel makkelijk via je mobiel van muziek veranderen, of zelfs iemand bellen. Zo hoef je tijdens het rennen niet te stoppen om je favoriete nummer te zoeken. En doordat ze als gegoten zitten, zal je ze ook niet verliezen als je na je rondje park nog wat buikspieroefeningen wil doen.

Sport je liever samen met een vriend of vriendin? No worries, want de Reflect Flow oordopjes hebben een speciale functie waarmee je gewoon met je vrienden kan blijven praten. Hierdoor zijn de oordopjes ook nog eens hartstikke veilig in het verkeer. En kan je toeterende auto’s en druk bellende fietsers makkelijk ontwijken.

Muziek verhoogt je slaapkwaliteit

Last but zeker not least: muziek is goed voor je slaap. Want dat is toch uiteindelijk wat we allemaal het liefste doen als de winter z’n intocht heeft gemaakt. Lekker lang en diep slapen zorgt ervoor dat de winter zo voorbij is. En laat muziek nou ook een grote invloed op je slaapkwaliteit hebben.

Als baby’s niet kunnen slapen, schijnt white noise te werken, of rustgevende regengeluiden. Bij volwassenen werkt dat niet anders. Uit onderzoek blijkt dat rustige, klassieke muziek de geest en het lichaam tot rust brengt en je slaapkwaliteit verhoogt. Voor de perfecte ervaring kun je de muziek het beste met een hoofdtelefoon of oordopjes beluisteren. Hierdoor ga je voor het slapen gaan helemaal op in een rustgevende beat. Je stoort ook je bedpartner niet met jouw ideale slaapmuziek…

JBL speakers worden onder andere ook in theaters, arena’s en opnamestudio’s gebruikt, dus je begrijpt dat het geluid subliem is. Winterdip? Die kennen we niet, wij noemen het meer een winter-up…

Ga voor deze oordopjes en nog meer hoofdtelefoons naar www.jbl.nl

in samenwerking met JBL

Reageer op artikel:
Zo helpt muziek je uit je winterdip
Sluiten