Josca
Josca Beauty 29 okt 2016

Zo houd je je natuurlijke krullen in model als je slaapt

Je bent gek op je krullen, maar er zijn van die weken dat je dagelijks een bad hair day lijkt te hebben. Hoewel je er beter niet ál te veel mee in de weer kunt gaan, zou je soms willen dat dit überhaupt mogelijk zou zijn.

Met deze tips helpen we je hopelijk om je rebelse krullen een beetje in bedwang te houden, wanneer jij een reisje naar dromenland maakt.

1. Doe je haar in een hoge paardenstaart.
Doe je krullen losjes in een paardenstaart met een elastiekje of een elastieken haarband (dit ligt aan de dikte van je haar), helemaal bovenop op je hoofd. Doe het elastiekje er niet vaker dan eenmaal omheen, anders krijg je afdrukken in je haar. Dit trucje wordt ook wel de ‘ananas’ genoemd. Op deze manier bescherm je je krullen en zullen ze niet platgedrukt worden terwijl je weer eens wild ligt te draaien in je slaap. Als je geen extra volume kunt gebruiken in je haar, moet je dit overigens niet doen.

2. Doe je haar in meerdere staartjes.
Is je haar te kort om het in één ‘ananas’ op je hoofd te krijgen? Kijk dan wat wél werkt voor jou en kies verschillende plaatsen voor de losse lokken van je haar. Hanteer wel dezelfde manier, waarbij je een elastiekje niet meer dan één keer om je haar heen doet.

3. Doe je haren in een losse knot.
Yes, niet alleen een paardenstaart helpt uiteraard. Maak een losse knot om ervoor te zorgen dat dat vervelende pluishaar uitblijft de volgende ochtend. Je kunt eventueel zelfs een leave-in conditioner in je haar doen voordat je het in een knot doet.

4. Draag een satijnen haarkapje.
Het kan zijn dat dit niet helemaal jouw ding is, maar voor de liefhebbers, toch deze tip. Satijn is een stofje dat voornamelijk wrijving tegengaat van je haren – tegen bijvoorbeeld je pyjama of je bed – wat je krullen kan beschadigen. Gespleten haarpunten kun je hiermee ook deels voorkomen.

5. Neem een satijnen kussensloop.
Satijn is nou eenmaal goed voor je haar! En ook voor je huid overigens. Katoenen kussenslopen absorberen het vocht uit je haar, waardoor je krullen droog en kroezend achterblijven: niet echt ideaal dus. Met een satijnen kussensloop kun je gerust met los haar slapen.

10 opmerkingen die je niet meer wil horen als je krullen hebt

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo houd je je natuurlijke krullen in model als je slaapt
Sluiten