admin
admin Beauty 6 okt 2018

Zo kom je eindelijk van die vervelende blackheads af

Als er iéts vervelend is, wanneer het op je huid aankomt, dan zijn het die zwarte puntjes wel die zich non-stop verzamelen op je neus en kin. Wat je ook probeert, het lijkt haast onmogelijk om al die mee-eters voorgoed kwijt te raken. Soms lijkt het zelfs wel erger te worden als je er juist veel mee bezig bent.

Blackheads zijn eigenlijk een teken van je huid, dat-ie heel erg toe is aan verzorging. Mee-eters ontstaan uit een combinatie van olie en viezigheid die zich ophoopt in je poriën. Je poriën zijn elastisch en rekken op wanneer er veel troep in zit, maar dit heeft een max.

Wanneer je heel veel blackheads hebt en je deze niet regelmatig onder handen neemt, blijven je poriën groter en dus beter zichtbaar dan wanneer je je huid vaker mee-etervrij maakt. Zorg dus dat je goed kijkt naar de conditie van je huid, om zo snel mogelijk actie te kunnen ondernemen. Ook in dit geval is voorkomen veel makkelijker dan genezen.

Omdat we hier vrijwel allemaal weleens last van hebben, zijn er gelukkig ook voldoende tips and tricks om die blackheads te verwijderen en tegen te gaan.

1. Was je gezicht (in ieder geval) twee keer op een dag
Dit klinkt heel logisch, maar er zijn toch altijd mensen die deze stap niet serieus nemen. Was je gezicht in de ochtend om alle bacteriën te verwijderen die in de nacht op je gezicht zijn gekomen door je kussen. Doe dit ‘s avonds nog een keer grondig, om alle make-upresten en viezigheid van de dag eraf te wassen. Enkel make-upremover is onvoldoende, deze laat ook restjes achter.

Als je hebt gesport, is een derde keer mild (!) wassen een must. Het klinkt als een overkill voor je huid, maar je huid zit na het sporten vol zweet, olie en bacteriën die je poriën heel makkelijk verstoppen.

2. Trek je poriën leeg met een neusstrip
Hoe vaak heb je al een neusstrip gebruikt en gedacht dat het niet werkte? Dit komt waarschijnlijk omdat je mee-eters er al te lang zaten; een neusstrip werkt namelijk alleen goed voor mee-eters die er nog niet zo lang zitten. Zorg dat je poriën goed open staan door te stomen en plak de neusstrip op. Deze hecht zich aan de mee-eters en zo trek je ze er makkelijk uit. Let wel, een neusstrip is een tijdelijke oplossing en zorgt er niet voor dat ze weg blijven.

3. Exfolieer twee keer per week
Dode huid is een van de dingen die je poriën verstopt, dus het is key om twee keer per week te scrubben of peelen. Doe dit wel voorzichtig; te veel en te hard scrubben kan je huid beschadigen, net als het overmatig gebruik van een peeling.

Als je echt een hele vette huid hebt zou je drie keer kunnen scrubben, maar zorg dat je na het scrubben altijd een goede moisturizer gebruikt. Door het scrubben kan je huid namelijk ook droog worden, wat natuurlijk niet fijn aanvoelt. Ook gaat je huid meer olie produceren wanneer deze te droog is, waardoor het oppervlak van je huid juist vetter wordt en er meer blackheads ontstaan.

4. Gebruik kleimaskers of een overnight behandeling
Kleimaskers kunnen al de viezigheid uit de huid trekken en je poriën schoonmaken. Breng het masker over je hele gezicht aan gedurende vijftien minuten of als spot treatment voor de nacht. Wanneer je slaapt, gaan je poriën openstaan en verzamelen ze viezigheid en bacteriën.

Als je huid heel veel olie produceert in de nacht, kun je het kleimasker op je T-zone aanbrengen om gericht te behandelen. Houtskoolmaskers zijn een goed alternatief voor kleimaskers, je kunt deze twee ook afwisselen.

5. Laat je behandelen door een professional
Het is eigenlijk al niet aan te raden om thuis zelf aan het werk te gaan met het uitknijpen van puisten, maar blackheads zelf uitknijpen is echt iets wat je niet moet doen. Een blackhead is een ander verhaal dan een puist, aangezien mee-eters diep in de huid liggen en vaak te klein zijn om met je vingers te behandelen.

Professionals kunnen met tools heel secuur te werk gaan, waardoor je de huid niet beschadigt. Het beste is om dit elke twee maanden te laten doen, zodat de mee-eters worden weggehaald en ook niet meer terug komen.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

SELF

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo kom je eindelijk van die vervelende blackheads af
Sluiten