Josca
Josca Food 2 jun 2016

Zo krijg je bananen rijp binnen een kwartier

Wat je nodig hebt, zijn je onrijpe bananen, een oven en een bakplaat. Verwarm je oven voor op 120 graden Celsius en bak je bananen gedurende 15 minuutjes op de bakplaat. Om te rijpen geven bananen het stofje etheen af, net als avocado’s, en normaal gesproken gebeurt dit langzaam, via een natuurlijk proces. De hitte van de oven zorgt ervoor dat het rijp-proces echter versneld wordt.

Als je bananen uit de oven komen, zullen ze van de buitenkant vrijwel zwart zijn, maar niet gevreesd: de binnenkant is rijp en ook nog eens heerlijk zoet. Je kunt dit trucje het best gebruiken als je gaat bakken met bananen, misschien beter niet als je ze uit het vuistje wil opeten.

Zijn je bananen al behoorlijk rijp? Dit zijn 15 manieren om je overrijpe bananen tóch nog te kunnen gebruiken:

Reageer op artikel:
Zo krijg je bananen rijp binnen een kwartier
Sluiten