Food 10 apr 2018 Anne-Margreet

Zo krijg je wél de knoflookgeur van je handen na het koken

We houden enorm veel van knoflook. Maar zoals elke grote romance heeft ook deze zo zijn tekortkomingen. Zo zijn we niet per se dol de welbekende knoflookwalm, maar misschien nog wel minder op de geur die met geen mogelijkheid van je handen af te boenen is, na het koken.

Je zou kunnen gaan voor knoflookpoeder of -pasta, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Wil je toch je geliefde knoflook niet opgeven? Het is mogelijk, en ook nog eens absurd makkelijk.

emmastone-gif

Hoe? Door je handen onder de kraan te wassen met zeep en tegelijkertijd langs een object van roestvrij staal te wrijven, zoals een grote lepel. De zwavelmoleculen in knoflook hechten zich namelijk aan de zwavelmoleculen in roestvrij staal, waardoor de geur wordt overgedragen en je handen geurvrij zijn!

Er zijn hier zelfs speciale ‘zeepjes’ voor, maar het kan werkelijk alles zijn en iedereen heeft tijdens het koken wel iets van roestvrij staal in de buurt. Buh-bye knoflookgeur!

Dit is waarom je die knoflookwalm niet wegkrijgt door je tanden te poetsen

Purewow

Reageer op artikel:
Zo krijg je wél de knoflookgeur van je handen na het koken
Sluiten