Redactie
Redactie Gesponsord 2 jan 2020

Zo maak je de allermooiste zwart-witfoto’s met je smartphone

Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon op zak, dus kan je de hele dag de mooiste plaatjes maken. Daarom wordt het steeds moeilijker om unieke foto’s met je smartphone te maken. Geen zorgen: op het #withGalaxy platform van Sams​ung vind je allemaal creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën. Met een beetje tijd en creativiteit kun jij je onderscheiden met de mooiste zwart-witportretten.

Licht is alles

Goede belichting is eigenlijk voor elke foto van essentieel belang. Of je nou op het strand een mooie foto wil maken met natuurlicht, of in een studio met professionele lampen gaat fotograferen. Maar voor deze mysterieuze zwart-witfoto’s heb je eigenlijk niet meer nodig dan een simpele (zak)lamp en een voorwerp met gaten. 

Thuis is de ideale plek om dit te gaan uitproberen, want hier heb je vaak allerlei lampen en voorwerpen bij de hand die van pas kunnen komen. Laat je fantasie de vrije loop en schroom niet om een zeef, gek mandje, vergiet of zelfs een slacentrifuge als lichtfilter te gebruiken. Speel ermee en kijk wat het mooiste effect oplevert. 

bron: Samsung

De set-up

Het is het mooist om een egale achtergrond te gebruiken, maar je zal niet altijd een rol fotopapier bij de hand hebben. Leg je model op de keukenvloer of zet hem of haar tegen een gekleurde muur. Als je een designstoel of mooie bank thuis hebt, is het ook leuk om daarmee te experimenteren als achtergrond. Dat maakt deze fotohack meteen wat comfortabeler voor je model!

Zet je lichtbron zo neer dat je als fotograaf niet tussen de lamp en model gaat staan. Je wil uiteindelijk een interessante schaduw creëren. Houd je gekozen lichtfilter voor de lamp en speel met bewegingen en afstand tot je model. Als je eenmaal klaar bent voor het portret, hoef je alleen je smartphone nog op de zwart-witstand te zetten. Een kind kan de was doen! 

Creëer meer met je smartphone

Een kunstzinnig zwart-wit portret is niet de enige hack die je met je smartphone kan doen. In deze video zie je hoe je bijvoorbeeld ook mooie onderwaterfoto’s kan maken of zelfs een stunt in slowmotion kan filmen.

Ook zo enthousiast geworden over wat je allemaal met je smartphone kan? Op het  #withGalaxy platform van Sams​ung vind je nog meer creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën. Laat je inspireren, bekijk tutorials van andere creators en… create content like a pro!

in samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Zo maak je de allermooiste zwart-witfoto’s met je smartphone
Sluiten