Zo maak je jouw eigen amandelmelk van twee ingrediënten

Ingrediënten:
1 kop ongebrande, ongezouten amandelen
2-4 kopjes water (afhankelijk van de gewenste sterkte)
Indien gewenst: 1 theelepel honing of ahornsiroop om mee te zoeten

Zo ga je werk:
– Plaats de amandelen in een grote kom en laat ze een nacht in een centimeter water weken. De amandelen zullen het water absorberen; hoe langer je ze weekt, hoe romiger je melk zal zijn.
– Giet de amandelen af en spoel ze af met koud water. Ze moeten nu goed zacht zijn. Plaats de geweekte amandelen in een blender met twee tot vier kopjes water. Blend op hoge snelheid ongeveer twee tot drie minuten. Het water moet wit-beige van kleur worden worden.
– Bekleed een zeef met een kaasdoek (of andere dunne, katoenen doek) en zeef de troebele melk boven een grote kom. Gebruik je handen om de amandelmelk er doorheen te drukken.
– Proef de melk en voeg naar smaak wat honing of ahornsiroop toe. Mocht je het willen bewaren dan kan dit gedurende zo’n twee dagen in een afsluitbare glazen pot of fles.

Reageer op artikel:
Zo maak je jouw eigen amandelmelk van twee ingrediënten
Sluiten