Zo verbeter je je selfies met een stukje keukenrol

Art

Zo verbeter je je selfies met een stukje keukenrol

Het is zaterdagavond en het begint al wat donker te worden, maar je wil toch die ene 'ready for the party'-selfie nog nemen. We kennen het allemaal en het gaat meestal niet van harte. Slecht licht en rare schaduwen zorgen ervoor dat je er niet op je best uitkomt. Gelukkig is daarvoor een hele simpele oplossing!

Het enige wat je nodig hebt is iets wits, zoals een velletje papier, stukje keukenrol of een wit doek. Wanneer je deze in beeld houdt tijdens het maken van je foto’s zul je zien dat de kleuren meteen een stuk beter overkomen. Je smartphone zoekt namelijk automatisch naar een neutrale tint om zo de kleuren van de rest van de foto af te stellen. De kleuren worden geneutraliseerd en daarmee zijn je foto’s dus nooit meer te warm of te koud.

paper towel1

Deze tip werkt ook goed om ongewenste schaduwen weg te krijgen. Houd het papier naast je hoofd en het zal licht reflecteren. Het is een beetje spelen met de hoek, maar het zal donkere schaduwen een stuk wegnemen. Heb je juist teveel licht van bijvoorbeeld de zon waardoor je hele erge wallen lijkt te hebben? Houd een wit papiertje onder je kin en de schaduwen zijn verdwenen. Je kan het papiertje daarna gewoon uit de foto croppen.