Josca
Josca Beauty 15 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Zó verwijder je nagellak van je tapijt, meubels en kleding

Hieronder de ultieme tips om er wél vanaf te komen, in plaats van het erger te maken.

1. Je haar.
Hoe je het voor elkaar hebt gekregen weet je niet, maar er zit een paarse vlek in je haar en die heb je daar toch liever niet zitten. Als de nagellak nog nat is, kun je dit met nagellakremover zonder aceton weghalen. Als de vlek al droog is, zou je conditioner of haarolie kunnen gebruiken om je haar zacht en soepel te maken, zodat je de nagellak eruit kan halen. Probeer het anders ook eens met bijvoorbeeld olijf- of kokosolie.

2. Tapijt.
Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de kleur van je tapijt. Als de kleur licht is, kun je waarschijnlijk het best nagellakremover gebruiken zonder aceton – en vooral niet keihard gaan wrijven, maar echt puur het plekje behandelen. Is je tapijt donker? Gebruik dan haarspray of een beetje alcohol, waarna je de nagellak opveegt met een spons of keukenrol. Je zal deze stap waarschijnlijk een paar keer moeten herhalen voordat de nagellak er compleet uit is.

3. Hout.
Gebruik absoluut géén nagellakremover op hout. Het is daar te agressief voor en kan eventuele lak meenemen tijdens het verwijderen van je vlekken en creëert daarnaast ook nieuwe vlekken. Er is gelukkig een andere manier om hout nagellakvrij te maken: spray een beetje haarlak op de nagellak en laat het zo’n 20 seconden zitten. Hierna kun je het verwijderen met een doekje, waarna je eventueel de stappen herhaalt.

4. Kleding.
Dit is echt the worst! Je hebt net een nieuw topje gekocht en besluit wat knalrode nagellak op te doen. Niet geheel bewust van het feit dat je nagellak nog niet droog is, trek je je topje recht en ja hoor: daar hebben we het alweer. Net als bij hout kan nagellakremover te agressief zijn en zelfs kleur uit je kleding verwijderen. Op sommige stoffen werkt het wel, dus dan zou je eerst even een plekje uit moeten proberen op je kledingstuk dat niet zichtbaar is, maar doe het hierna direct in de wasmachine! Je kunt in dit geval het beste haarspray gebruiken, op dezelfde manier als je doet bij hout.

Er is nog een probleempje waar we vaak tegenaan lopen: het verwijderen van rode nagellak van onze nagels. Zo krijg je het écht van je nagels:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zó verwijder je nagellak van je tapijt, meubels en kleding
Sluiten