Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Post 30 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Klaar met one night stands? Zo vind je een blijvertje

Ben je klaar met dates die eindigen in de slaapkamer en je daarna nooit meer terugziet, dan kan het best lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Waar de f*ck vind je iemand die een serieuze relatie wilt? Geen paniek: ‘happily ever after’ bestaat echt nog wel in het digitale tijdperk. Het enige dat je nodig hebt zijn deze 5 tips. Let love rule!

1. Leef je leven voluit – maar ook écht

Je hebt besloten dat je klaar bent voor een volwassen relatie.Top! Maar of het nu een week, maand of paar jaar duurt voordat je die sexy god(in) vindt: maak van je leven een feestje, zodat je in de tussentijd de gelukkigste versie van jezelf bent. Maak tijd vrij voor hobby’s, zet jezelf in de spotlight, vraag om promotie, zet je financiën op een rijtje en maak die wereldreis waar je altijd al van droomt. Go for it!

2. Zet je ‘niet-onderhandelbare’ items op een rijtje

Ben je een tijdje aan het daten, dan kom je er vanzelf achter dat er bepaalde kwaliteiten en normen en waarden zijn die een potentiële relatie kunnen maken of breken. Zet de dingen op papier waar je écht geen compromis over wilt sluiten. Of dat nu een kinderwens is, wonen in het buitenland, elke dag een massage krijgen of een politieke voorkeur – zet ze op een rijtje. Zo verspil je allebei geen tijd.

3. Stel jezelf vragen

Je hart openstellen voor een ander kan best eng zijn. Overhoor jezelf even, voordat je liefde voor een ander toelaat. Vijf simpele vragen: hoe vind ik mezelf als ik bij haar of hem in de buurt ben? Is hij of zij attent? Staat hij of zij achter mij? Hoe zijn onze ruzies? Kan ik iets opbouwen met hem of haar? Zorg voor een basis die staat als een rots.

4. Onderzoek al je opties (ja, ALLE)

Een van de geweldige dingen van leven anno 2018 is dat er superveel mogelijkheden zijn. In de manier waarop je een partner ontmoet tot voor welke partner je kiest. En dat is fijn, zeker als je dit nog niet helemaal duidelijk hebt. De wereld ligt aan je voeten! En als je nog niet weet wat je écht wilt, kom je daar maar op één manier achter: door alle opties eens te proberen. Dus ja, dat betekent openstaan voor blind dates, online daten, open relaties…

5. Zweer mensen af die niet jouw mindset delen

Snijd het romantische koord door als je niet op dezelfde pagina staat, ook al voel je wel een bepaalde chemie. Als diegene nog helemaal niet toe is aan een relatie, of dat überhaupt niet wil en jij wel, is het zonde van jullie tijd. Een serieuze relatie komt daar niet uit voort.

6. Laat het willen van een serieuze relatie je leven niet overnemen

Behandel een serieuze relatie als elk ander doel: werk er een bepaalde tijd naar toe, maar laat je er niet in vastzuigen.  Wanneer de tijd daar is, gebeurt het echt wel.

Bustle

Reageer op artikel:
Klaar met one night stands? Zo vind je een blijvertje
Sluiten