Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Love & Life 8 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Hoe je een ander op date vraagt – want vrouwen mogen ook weleens initiatief nemen

Lieve vrouwen, zullen we al-sje-blieft wat vaker onze ballen tonen? Want wachten tot een man jou op date vraagt, come on… Niet doen! Iemand in real life op date vragen is langzaam verdreven naar een donker hoekje in de kelder. En dat is stom, want het is hartstikke leuk. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen naar zijn telefoon staart en online potentiële lovers wegswipet? Nou, zo.

4 tips om iemand op date te vragen

Er was eens … een jongen die een meisje op date vroeg. En zo geschiedde. In een ver, ver verleden leerden we om een man niet te benaderen. Hij móet jou benaderen, duh! Nee, dat is helemaal niet zo ‘duh’: wij vrouwen kunnen dat ook en mogen wel wat vaker de eerste stap zetten. En nee, daarmee bedoelen we niet voor een date via Tinder maar in de kroeg, op straat of in de sportkantine. Sta niet aan de zijlijn, terwijl de een na de ander een lover aan de haak slaat. Hier zijn de vier beste tips voor het scoren van een date in real life.

1. Stel een random vraag

Waar je ook die leuke jongen ontmoet, er is altijd wel een originele vraag die je kunt stellen. En nee, dat hoeft niet ongemakkelijk te zijn. Ben je bij Starbucks, vraag hem wat er in een soja latte zit. Zit je een hapje te eten met vrienden in een restaurant, vraag hem dan een foto van jullie te maken. Zie je een knapperd lopen met een hond, vraag dan wat voor hond het is. Het resultaat: een gesprekje.

2. Chill, relax, ontspan

Als je praat met een onbekend iemand, hoef je niet meteen bovenop hem te springen – hoewel je al lang een beeld in je hoofd hebt van hem, naakt bij jou in bed. Snappen we. Maar niets is ongemakkelijker dan iemand die uit het wilde weg vraagt: wil je op date met mij? Zonder enige context of aanleiding. Ehhh… nee? Probeer eerst een klein gesprekje aan te gaan. Dus, ontmoet je hem in de kroeg, nodig hem en zijn vrienden dan uit om een drankje te doen met jouw vrienden. Ga je naar een tof festival? Vraag dan of hij daar ook heen wil en jullie elkaar daar opnieuw kunnen zien.

3. Girlpowerrrr

Stap zelfverzekerd het gesprek in. Ja, een mooie outfit en zwoele oogopslag zullen je echt wel wat pluspuntjes geven. Maar echte wonderen verricht je door te laten zien dat je lekker in je vel zit en jezelf durft te zijn. Ga dus op zoek naar al die stukjes zelfverzekerdheid die echt ergens moeten liggen en hup: kont naar achteren, borst vooruit en die knappe vent mag zijn borst nat maken.

4. Geef je nummer

Heb je een leuk, kort gesprekje gehad met een jongen en krijg je al kriebels in je buik? Je hoeft geen uren met iemand te blijven praten, juist niet. De beste manier om het te eindigen is door zijn nummer te vragen of jouw nummer te geven.

Hup, trek die stoute schoenen aan en sla je slag. Genoeg leuke mannen!

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hoe je een ander op date vraagt – want vrouwen mogen ook weleens initiatief nemen
Sluiten