Zó zien de beroemde kinderen van je favoriete kerstfilms er nu uit

Net als in de klassiekers Love Actually en Home Alone, werd er in vrijwel elke kerstfilm wel een grote rol vertolkt door een kind. Hoewel wij nog steeds ieder jaar dezelfde films kijken, zijn deze jonge acteurs in de tussentijd natuurlijk een hoop veranderd.

Benieuwd naar wat deze beroemde kinderen hebben uitgespookt, sinds hun rol in je favoriete kerstfilms? Kijk dan snel verder.

1. Macaulay Culkin van Home Alone // Na zijn rol in Home Alone speelde de nu 36-jarige Macaulay in een hoop andere films, waaronder Saved! en Party Monster. Hij werd vrienden met Michael Jackson en richtte een comedy-rock band genaamd The Pizza Underground op (jawel, een combinatie van The Velvet Underground en pizza). Een voorbeeld van recenter werk is een ruim vier minuten durend filmpje waarin hij een stuk pizza eet, duidelijk geïnspireerd op een soortgelijke video van Andy Warhol, die weer de ontdekker en manager van The Velvet Underground was.

2. Mara Wilson van Miracle On 34th Street // Hoewel Mara’s meest bekende rol Mathilda is in de gelijknamige film, brak ze twee jaar eerder al door met deze kerstfilm. In het jaar 2000 speelde ze in haar laatste film, Thomas and the Magic Railroad. Sindsdien heeft ze een toneelstuk geschreven, net als een hoop artikelen waarin ze uitlegt waarom ze is gestopt met acteren.

3. Thomas Brodie-Sangster van Love Actually // Als er één iemand is die zijn acteercarrière na een kinderrol in een kerstfilm naar een hoger niveau heeft getild, is het Thomas wel. De 26-jarige is inmiddels een echte Hollywoodster en speelde in films als The Maze Runner en Star Wars: The Force Awakens.

4. Daniel Tay van Elf // Sinds zijn rol in Elf staat het acteren bij de inmiddels 25-jaar oude Daniel op een laag pitje; hij speelde enkel nog een jonge Harvey Pekar in American Splendor.

5. Brett Kelly van Bad Santa // In 2003 speelde Brett de dikke Thurman Merman in Bad Santa. Voor dit jaar is de 24-jarige 18 kilo aangekomen om in Bad Santa 2 weer dezelfde rol te vervullen.

6. Taylor Momsen van Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas // De meesten zullen Taylor waarschijnlijk kennen als Jenny van Gossip Girl, maar de actrice begon al op veel jongere leeftijd met acteren. Tegenwoordig is ze de lead-zangeres van rockband The Pretty Reckless.

7. Jake Lloyd van Jingle All The Way // Ondanks deze topper van een kerstfilm, is Jake toch echt het meest bekend door zijn rol als Anakin Skywalker in Star Wars: The Phantom Menace uit 1999. Volgens eigen zeggen heeft die film wel zijn jeugd verpest, omdat kinderen alsmaar het geluid van een lightsaber maakten als ze hem zagen.

8. Eric Lloyd van The Santa Clause // Na zijn rol in The Santa Clause 1, 2 en 3, speelde Eric ook in ER en Batman and Robin. Nu is hij daarentegen een carrière als komediant aan het najagen.

9. Johnny Galecki van National Lampoon’s Christmas Vacation // Hoewel zijn acteercarrière al begon in 1989 met deze kerstfilm, is Johnny nu vooral bekend als Leonard van The Big Bang Theory. Daarnaast zat hij in 1997 in een Mr. Bean film.

10. Zach Galligan van Gremlins // Hoewel Zach ook een rol in Star Trek: Voyager vertolkte, is de nu 52-jarige Zach eigenlijk nog steeds het meest bekend door zijn rollen in Gremlins 1 en 2.

Heb jij je kerstmarathon al uitgetikt?

https://www.nsmbl.nl/tijd-voor-gezelligheid-met-deze-5-tips-bereid-je-je-ultiem-voor-op-kerst-nsi1/

Metro

Reageer op artikel:
Zó zien de beroemde kinderen van je favoriete kerstfilms er nu uit
Sluiten