Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Food 23 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

Haal de zomer alvast in huis met deze 5 heerlijke ijsrecepten

Helaas hebben we de afgelopen weken niet echt meer gezien dan regen, maar dat betekent niet dat we de zomer alvast in huis kunnen halen. Hoe doe je dit nu beter dan met dé ultieme zomerse snack, ijs? We hebben vijf heerlijke ijsrecepten voor je op een rij gezet.

Met deze heerlijke ijsrecepten wordt het zeker smullen.

Vijf heerlijke ijsrecepten op een rij

Tijdens de zomer willen we niets anders dan ijskoffie, salades en een lekker ijsje. Helaas moeten we nog even wachten op de wat warmere dagen, maar dit betekent niet dat we al kunnen genieten van zomerse snacks en drankjes. Om die summer feeling alvast in huis te halen (want laten we eerlijk zijn, buiten ziet het er nog niet helemaal zomers uit) hebben we vijf heerlijke ijsrecepten die je zelf thuis kunt maken verzameld.

1. Pumpkin spice

Waar we in de herfst en winter geen genoeg kunnen krijgen van de Pumpkin Spice Latte van de Starbucks, kunnen we in de zomer dit warme drankje vervangen voor dit heerlijke ijsrecept van Delish.

Dit heb je nodig (voor 5 porties)

– 425 gram pompoen puree
– 500 milliliter melk
– 500 milliliter verse slagroom
– 225 gram bruine suiker
– 6 eidooiers
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel gember
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel koosjer zout

Zo maak je het

1. Stop een dag van tevoren de bak waar het ijs in gaat in de vriezer om koud te worden. Klop de pompoen puree en verse slagroom in een middelgrote pan op medium vuur. Haal het van het vuur zodra het begint te koken en zet dit even apart.

2. Pak vervolgens een grote kom en klop hierin de bruine suiker en eidooiers. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de helft van het pompoenmengsel toe. Giet alles vervolgens terug in de pan bij de andere helft van het pompoenmengsel.

3. Zet de pan terug op het vuur en roer dit mengsel ondertussen goed door zodat het niet gaat koken voor ongeveer 4 tot 5 minuten. Wanneer het mengsel dik en gaar genoeg is, is het tijd voor de vanille en de kruiden. Roer dit er goed doorheen. Laat vervolgens het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en zet het daarna voor een nachtje (of 3 uur) in de koelkast.

4. Doe het mengsel in de bevroren ijsbak en zet het voor een nacht in de vriezer. Laat het langer in de vriezer zitten als het nog zacht is wanneer je het eruit haalt. Eetsmakelijk!

2. Kokosnoot ijsrecept

Kokosnoot is een smaak die je in de zomer veel voorbij ziet komen. Het is fris, smaakvol en vooral erg lekker in je ijs. Dit heerlijke ijsrecept van Delish voor kokosnoot ijs wil je maken.

Dit heb je nodig (voor 6 porties)

– 400 milliliter kokosmelk
– 100 gram suiker
– 45 gram bruine suiker
– 3/4 theelepel koosjer zout
– 1 vanille boon
– 1 eetlepel maïszetmeel
– 2 eetlepels vanille extract

Zo maak je het

1. Stop een dag van tevoren de bak waar het ijs in gaat in de vriezer om alvast koud te worden. Pak een middelgrote pan en voeg hier de kokosmelk, suikers en zout aan toe. Zet dit op middelhoog vuur en laat dit nog niet koken.

2. Snijd vervolgens met een mesje de vanille boon in de lengte doormidden. Schraap de binnenkant van de boon eruit en voeg dit toe aan het mengsel in de pan. Breng het vervolgens voorzichtig aan de kook tot alle suikers zijn opgelost.

3. Doe vervolgens het maïszetmeel in een kom en voeg hier 1 kopje van het kokosmengsel aan toe. Klop dit tot het zetmeel is opgelost. Giet dit vervolgens terug in de pan. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten sudderen tot het is ingedikt. Haal de pan van het vuur.

4. Klop dan het vanille extract erdoorheen en giet het mengsel in een kom. Zet dit in de koelkast tot het volledig is afgekoeld – laat de kom maximaal 3 uur in de koelkast staan.

5. Giet vervolgens het mengsel in de ijsbak en zet het vervolgens voor 2 tot 3 uur in de vriezer. Is het nog niet hard genoeg? Laat het er dan nog even in zitten.

3. Glitter ijs

Waarom saaie ijsrecepten maken als je er ook glitters aan toe kan voegen? Een perfect recept voor een feestje, als je het ons vraagt. Het recept komt van Delish.

Dit heb je nodig (voor 6-8 porties)

– 450 milliliter verse slagroom
– 425 milliliter gecondenseerde melk
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels prosecco
– Eetbare glitters

Zo maak je het

1. Klop met een keukenmixer of garde de verse slagroom in 5 minuten stijf. Spatel vervolgens de gecondenseerde melk en honing erdoorheen. Voeg als laatst de prosecco toe en meng dit goed door elkaar.

2. Giet het mengsel vervolgens in een bak en stop het voor ongeveer 5 uur in de vriezer. Laat het voor het serveren 10 minuten afkoelen en besprenkel het ijs met glitters en meer prosecco. Yum!

Wat moet ik eten vanavond? 5x makkelijke gerechten die iedereen lekker vindt

4. Oreo-ijs

Oreo + ijs = alles wat we nodig hebben in het leven. De heerlijke ijsrecepten van Delish zijn al de moeite waard, vooral dit recept met Oreo’s wil je proberen.

Dit heb je nodig (voor 8 porties)

– 700 milliliter verse slagroom
– 400 milliliter gecondenseerde melk
– 30 Oreo’s (verkruimeld)
– 60 milliliter karamel
– 60 milliliter chocoladesaus

Zo maak je het

1. Klop de verse slagroom met een keukenmachine of garde stijf. Voeg vervolgens hier de gecondenseerde melk en verkruimelde Oreo’s (houdt wat over) aan toe en meng dit goed door elkaar. Besprenkel het mengsel vervolgens met gesmolten karamel en chocoladesaus. Houdt een beetje hiervan over voor de topping.

2. Giet vervolgens het mengsel in een bak en bedek het ijs met nog wat verkruimelde Oreo’s. Besprenkel tot slot het ijs met wat karamel- en chocoladesaus en zet het voor 5 uur in de vriezer.

5. S’mores ijs

Wie ooit s’mores heeft gehad, weet hoe ontzettend lekker ze zijn. Nog lekker is dan ook dit heerlijke ijsrecept van Delish van, jawel, s’mores en bananen.

Dit heb je nodig (voor 4 porties)

– 4 rijpe bananen
– 60 gram chocolate chips
– 4 lichte crackers
– 60 gram marshmallows

Zo maak je het

1. Snijd de bananen in dunne plakjes en verspreid dit over een plaat. Stop dit voor ongeveer 2 uur in de vriezer.

2. Mix vervolgens de bevroren bananenstukjes in een blender tot een gladde massa. Verpletter vervolgens de Graham crackers tot kleine kruimels en voeg dit toe aan het bananenmengsel. Voeg hier ook een groot gedeelte van de chocolate chips en marshmallows aan toe. Garneer het ijs met nog wat kruimels, marshmallows en chocolate chips. Zet het voor ongeveer 5 uur in de vriezer. Eetsmakelijk!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.