Renée
Renée | LinkedIn Beauty 05/08/2020

5 kapsels waarmee je de hitte deze zomer gegarandeerd overleeft

Je weet in Nederland nooit wanneer je een spontane hittegolf kunt verwachten. Zodra de mussen van het dak vallen kan ook jij niet meer functioneren. Gelukkig kun je nog wel semi-oké voor de dag komen dankzij deze kapsels. Doe hier de nodige inspiratie op voor deze zomer.

Fijne kapsels voor de zomer

Vergeet plakkerig haar in de zomer, dankzij de volgende kapsels zie jij er zelfs heerlijk uit als het kwik richting de dertig graden gaat. Want eerlijk, meestal zijn dat niet de dagen waarop Nederland er op haar best uitziet. Maar dat geeft niet. Zonder al te veel moeite doen – want eerlijk, wie heeft er tijd voor – blijf je met deze kapsels cool. Ehhhh, koel.

1. Een knot – want een knot is altijd goed

Eerlijk is eerlijk. Als het buiten bloedverstikkend heet is, wil je niets liever dan je haar op zolder gooien. Dus dat is precies wat je kunt doen: een knot maken. Wil je toch laten lijken alsof je een beetje moeite hebt gedaan? Maak dan een héél hoge knot en trek wat plukjes haar los voor een nonchalant effect.

2. Alles met een haarband

Weet je nog hoe hip die Atelier des Femmes haarbanden waren afgelopen jaar? Die zie je deze zomer niet zo veel, maar wel een variant erop. Alles met een haarband is natuurlijk goed, omdat je twee vliegen in één klap hebt. 1. Je haar blijft uit je gezicht en 2. Het ziet er fatsoenlijk uit. Perfect voor de zomer.

3. Vlechten

De buitenste pluk over de middelste, de binnenste over de middelste… Je snapt het wel. Zo’n beetje iedereen is in staat om <a href=”https://www.nsmbl.nl/10-vlechten-met-een-twist-die-binnen-5-minuten-te-maken-zijn/” target=”_blank” rel=”noopener”>een vlecht</a> te maken, dus het zou zonde zijn als je niet van die skills gebruik maakt. Je ziet er niet alleen leuk uit, maar houdt zo ook de haren uit je nek. Iets met een win-winsituatie.

4. Of invlechten

Eén van de kapels die sowieso zomerproof is, is ingevlochten haar. Het is even leren hoe je de techniek onder de knie krijgt, maar dan heb je ook wat. Hier krijg je gegarandeerd complimenten over deze zomer.

5. Een paardenstaart – mét scrunchie

Er gaat niets boven een paardenstaart in de zomer. Maar vergeet de standaard stijlen – die kennen we inmiddels wel. Als je iets anders wilt kun je de voorkant van je haar invlechten, je kroon juist touperen of een scrunchie toevoegen. Als je daarvan houdt, tenminste.

Reageer op artikel:
5 kapsels waarmee je de hitte deze zomer gegarandeerd overleeft
Sluiten