Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Op deze datum mag je je zomerjurk uit de kast halen: 25 graden én zon op komst

We zijn Nederlanders, dus we klagen over het weer. Dat is een gegeven, het is nooit écht goed voor ons. Maar wat er nu aan de hand is met de zomer, dat slaat alles. Het is 17 juni en we hebben nog niet één keer op het strand kunnen liggen.

Maar het koude en natte weer lijkt nu eindelijk plaats te maken voor de zomer. Wanneer kan je lekkere temperaturen verwachten?

Zomerweer op komst

Tijdens small talk is praten over het weer zo’n dooddoener, toch doen heel veel mensen het en al helemaal als je de Nederlandse nationaliteit hebt. Het weer is hier zó wisselvallig dat dit het gesprek van de dag blijft. Als je halverwege juni bijna nog geen mooie zomerdagen hebt gezien, dan al helemaal. Wat is er aan de hand met al die wind? Al die regen? Die kou?

Als je zoekt op de weersverwachting voor de komende 14 dagen, dan zie je dat het vanaf dinsdag 25 juni eindelijk een beetje zomer wordt. Die dag wordt het 24 graden en de dag erna gaan we al naar 25 graden. Geen grote stappen, maar hier mogen we al wel heel erg blij mee zijn, toch?!

In het zuiden wordt het warmer

Het ligt er natuurlijk ook aan waar je woont, want in Maastricht ligt de tempetratuur wat hoger dan in de Randstad bijvoorbeeld. De perfecte tijd om een leuk weekendje weg te gaan in Nederland, eind juni.

Wil je deze zomer naar een bioscoop, maar niet binnen zitten? Check deze rooftop cinema’s

Zon betekent smeren met SPF

Als het zonnetje harder gaat schijnen, is de kans op een verbrande huid ook een stuk groter. Enne – dat wil je niet. Daarom moet je goed smeren met zonnebrand. Maar iedereen met een vettige huid weet dat dat niet ideaal is, omdat de meeste producten ook heel vettig zijn en dus snel zorgen voor verstopte poriën en pukkels. Maar er zijn gelukkig ook SPF’s die geschikt zijn voor de vettere huid. We vertellen je meer!

Actrices gezocht voor rollen Amalia, Alexia en Ariane in seizoen 2 van serie Máxima

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.