Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 24 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

Iets nieuws proberen? Deze 13 zomerse activiteiten kan je allemaal doen

New year summer, new me. Nu het officieel zomer is, hebben we genoeg vrije tijd. Leuk en aardig, maar wat moeten we in hemelsnaam doen? Wij zijn de beroerdste niet en we hebben daarom dertien leuke zomerse activiteiten voor je opgespeurd.

1. Probeer een nieuw recept

Als klein kind vonden we het al leuk om de heerlijkste baksels te maken, maar wie zegt dat we dat nu niet meer kunnen doen? Sta een middagje in de keuken en sla er lekker creatief op los! Nog leuker: gebruik voor de verandering eens nieuwe ingrediënten en experimenteer wat meer dan normaal. Geniet van het creatieve proces en focus niet te veel op perfectie.

Mocht je baksel nu wel helemaal mislukken, dan heb je in ieder geval een goede reden om te lachen. Als je dan toch bezig bent, kan je gelijk ‘Nailed It’ – de show voor falende bakkersbingen.

2. Ga met jezelf op date

Waarom zou je altijd met iemand anders op een date moeten gaan? Soms moet je jezelf eens verwennen. Ga bijvoorbeeld eens in je eentje uiteten of naar de bioscoop. Op het eerste gezicht klinkt het misschien niet zo gezellig, maar je zal zien dat dat best meevalt.

3. Overnacht op een glamping

Ben je niet zo geschikt voor het kampeerleven? Boek eens een overnachting op een glamping. Je zit dan midden in de natuur, maar je geniet wel van de luxe van een hotel. Maak er een romantische overnachting van met je lover of maak er een gezellig avondje met je beste vriendin van.

Lees ook: 6 adembenemend mooie glampings waar je een keer wilt overnachten.

4. Boek een staycation

Het klinkt misschien niet zo baanbrekend, maar het is zó leuk om eens een staycation te doen. Dit houdt in dat je ergens anders (bijvoorbeeld in een hotel), maar wel in je eigen woonplaats slaapt. Zo zie je je woonplaats op een andere manier en de kans is groot dat je er nieuwe inzichten van krijgt.

5. Bezoek een nieuw restaurant

Tradities zijn fijn, maar het is ook leuk om zo nu en dan iets nieuws te proberen. Probeer dus voor de verandering een nieuw of ander restaurant uit. Wie weet wordt het wel je nieuwe favoriete eettent!

6. Ga op verkenning in je eigen buurt

Als we het over verkennen hebben, willen we al snel zo ver mogelijk ergens heen. Aan de ene kant is dat terecht – nieuwe culturen en omgevingen ontdekken is fantastisch – maar aan de andere kant mag je ook weleens op verkenning in je eigen buurt. Je denkt misschien dat je alles al wel gezien hebt, maar is dat ook echt het geval? Loop eens een rondje door het park of een bos of ontdek nieuwe winkeltjes.

7. Ga roadtrippen

Roadtrippen is dé definitie van vrijheid: je kan gaan wanneer je wil en je bent hierbij nergens afhankelijk van. Als kers op de taart maak je ook nog eens allemaal leuke (lees: spannende) avonturen mee. Genoeg om te vertellen bij de volgende familieverjaardag…

8. Maak een avontuurlijke hike

Hiken neemt een heleboel fysieke en mentale voordelen met zich mee. Of je nu een korte wandeling maakt of de hele dag onderweg bent; aan het einde van de dag ben je ontzettend trots dat je het het toch maar mooi gedaan hebt. Wie weet ontdek je ook nog eens nieuwe natuurplekken!

9. Behaal je (oude) doel

Wees eerlijk – we hebben allemaal doelen, maar we hebben niet altijd tijd om eraan te werken. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je het doel niet nog steeds wil behalen. In de zomer heb je er alle tijd voor, dus waarom begin je dan niet (opnieuw)? Je kan dit!

10. Lees een nieuw boek

Onderschat het lezen van een boek nooit. Een boek zorgt er immers voor dat je even aan de realiteit ontsnapt – zonder daarvoor het huis te verlaten. Fijner kan toch bijna niet?

11. Verwen jezelf

Treat yo’ self. Na al die drukke weken mag je jezelf weleens in de watten leggen. Je hebt het verdiend! Ga heerlijk uitgebreid badderen en zet een serie op. Daarbij kan je natuurlijk genieten van je favoriete snacks. Als je wat meer geld te besteden hebt, kan je ook een massage boeken.

12. Open een spaarrekening

Hoewel je in de zomer vooral gefocust bent op – heel begrijpelijk – het ‘nu’, is het ook verstandig om zo nu en dan over de toekomst na te denken. Probeer daarom wat over de lange termijn na te denken. Heb je (nog) geen spaarrekening? Open er één!

13. Maak een bucketlist

Het leven is kort. Hoe negatief het ook klinkt; het is wel waar. Maak daarom een bucketlist en schrijf hierop ALLES wat je wil doen. Een sleur in je leven is nu eenmaal het laatste wat je wil en het maken van een bucketlist zorgt ervoor dat je je leven in een ander perspectief zal zien. Het inspireert je om je dromen te volgen en om nieuwe dingen te proberen.

Zo, nu kan het toch bijna niet anders dan dat jij een fantastische zomer hebt. Geniet ervan!

Elite Daily

Reageer op artikel:
Iets nieuws proberen? Deze 13 zomerse activiteiten kan je allemaal doen
Sluiten