Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Love & Life 13 jun 2018

Zo lang kun je zonnebrandcrème echt bewaren

Wanneer de zon begint te schijnen, komen we op de proppen met zonnebrillen, korte jurkjes en mooie hoeden. Maar zonnebrandcrème? Die nemen we alleen mee naar een dagje strand. En zo vissen we de zomer erna de oude tube uit de kast. Is dat gevaarlijk?

We houden van de zon, maar om ervan te genieten kan een beschermlaagje helaas niet ontbreken. Terwijl volwassenen eigenlijk twee shotglaasjes aan zonnebrandcrème op het lichaam moeten smeren, doen we dit bij lange na niet. Geef maar toe, jij ook niet. Daarnaast smeren we massaal oude zonnebrand op ons lijf. Tikt jouw tube ook gemakkelijk een leeftijd van drie jaar aan? Dan is het slim om even verder te lezen…

Pas op: roodheid-alert!

Op de verpakking van zonnebrandcrème staat dat het na opening 12 maanden te gebruiken is. En dus geen drie jaar. Ah oh… twaalf maanden is een indicatie, dus laat je crème niet meteen vallen als een baksteen. Maar als je oude zonnebrand gebruikt, kan het zijn dat de factor die op de verpakking staat, bijvoorbeeld SPF 30, is teruggelopen. Het middel geeft dan niet meer volledige bescherming. Roodheid alert!

Liggen in de zon en schaduw

Check je zonnebrandcrème

Ben je zelf een speurneus, dan kun je checken of de zonnebrandcrème nog goed is door te kijken naar de kleur en substantie. Is de crème geel? Niet romig maar vloeibaar? Grote kans dat de zonnebrand beter op zijn plaats is in de prullenbak.

Smeren, smeren

Gelukkig is er ook goed nieuws: je kunt voorkomen dat je straks allemaal halflege flessen zonnebrandcrème hebt die je moet weggooien. Als je overhoudt na de zomer, heb je namelijk waarschijnlijk niet goed genoeg gesmeerd. Foei! Je kunt je oude fles best opmaken (tenzij die drie jaar oud is, dan moet ‘ie met pensioen), maar smeer vooral zoveel dat je huid ook écht wordt beschermd en je sneller nieuwe zonnebrandcrème kunt kopen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo lang kun je zonnebrandcrème echt bewaren
Sluiten