Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 30 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Kun je je tattoo insmeren met zonnebrandcrème? Dit moet je erover weten

Kun je in de zomer een tattoo zetten? Ja, in principe wel. Toch zijn er belangrijke dingen om speciale aandacht aan te besteden wanneer je in de zomer een tattoo laat zetten. Een ding daarvan is: kun je zonnebrandcrème op je tattoo smeren?

Omdat er veel onduidelijkheid bestaat over het zetten van een tattoo in de zomer, schreven we er eerder al een artikel over. Hier vind je alles wat je moet weten over het nemen van een tattoo tijdens de zomer. Maar wat nou als je al een tattoo hebt en de zon begint flink te schijnen? Hier lees je alles over de combinatie van SPF met een tatoeage.

Kun je zonnebrandcrème op je nieuwe tattoo smeren?

Bij een nieuwe tattoo wordt het afgeraden hier zonnebrandcrème overheen te smeren. Dit is omdat een tattoo in feite een open wond is die nog moet genezen. Door hier zonnebrandcrème overheen te smeren, loop je meer kans op infecties. Probeer een kersverse tattoo dus zo veel mogelijk uit de zon te houden in plaats van hem in te smeren met SPF.

Vanaf wanneer kun je zonnebrandcrème gebruiken?

Je kunt beginnen met het gebruik van zonnebrandcrème op je tattoo wanneer deze genezen is. Waar het tijdens het genezingsproces wordt afgeraden je tattoo in te smeren met SPF, is het tegenovergestelde het geval wanneer deze al genezen is. Wanneer je de zon in gaat, is het van belang je (genezen) tattoo zo goed mogelijk te beschermen met SPF.

Gebruik een zo hoog mogelijke factor

Om je tattoo zo lang mogelijk mooi te houden, bescherm je deze zo goed mogelijk tegen de zon. Gebruik op zonnige dagen het liefst in ieder geval factor 30 en als het even kan nog hoger.

Blijf je insmeren

Veel mensen denken dat één keer smeren genoeg is, maar dat is helaas niet waar. Zonnebrandcrème verliest na een uurtje of twee z’n werking, dus zorg ervoor dat je gedurende de dag je tattoo blijft beschermen tegen de zon.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kun je je tattoo insmeren met zonnebrandcrème? Dit moet je erover weten
Sluiten