Getest: de lekkerste zonnebrandcrèmes waarmee jij onbezorgd de zon in kan

Het kwik stijgt en het aantal zonne-uren per dag neemt toe. Dat betekent dat je weer wat extra aandacht mag schenken aan je skincare routine. Maar waar let je precies op bij het kiezen van de juiste zonnebrandcrème? En welk merk kies je? Wij zochten het voor je uit.

Zonnebrandcrèmes

Goed smeren is een must, dat weten we inmiddels. ‘Burn, baby, burn‘ is verleden tijd en ook met ‘vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje kom je niet langer weg. Maar welke zonnebrandcrèmes kan je dan het beste smeren? Wij zochten het uit.

1. P20 Continuous SPF 30 Spray, €34,99

Zonnebrand

Deze zonnebrandspray van P20 is een bijzondere. Je hoeft deze spray namelijk maar één keer in de tien uur te gebruiken. Ideaal voor op een festival en voor de luie mensen onder ons. Let er natuurlijk wel goed op dat je echt élke plek op je lichaam insprayt voordat je de zon ingaat.

2. Nivea Face sensitive SPF 50, €14,49

Nivea is toch wel de klassieker onder de zonnebrandcrèmes. De producten van Nivea zijn niet alleen betaalbaar, ze doen ook nog denken aan de vakanties uit je jeugd. Want wie is nou niet opgegroeid met de klassieke blauwe flacon?

Wij testten de Face Sensitive met SPF 50. Onze bevindingen? De crème smeert goed en trekt snel in, al blijft er wel een klein laagje op je huid liggen. Dit zorgt wel voor een gehydrateerd gevoel en een summer glow.

Zonnebrand

3. Dr. Jetske Ultee Suncover SPF 30, €14,95

Wij zijn groot fan van Dr. Jetske Ultee. Deze zonnebrandcrème is geschikt voor je gezicht en lichaam en smeert gemakkelijk. Dr. Jetske Ultee heeft vitamine B3 toegevoegd aan dit product, waardoor je huid extra beschermd is tegen de zon. Verder is deze crème lief voor je huid, want hij bevat alleen maar milde ingrediënten.

Zonnebrand

4. Ladival Zongevoelige Huid SPF 30, €12,95

Deze spraygel van Ladival is geschikt voor de gevoelige huid. Het is een spray, waardoor je de gel gemakkelijk verdeelt over je lichaam. Verder is dit een milde zonnebrand, speciaal ontwikkeld voor de zongevoelige huid. Als jij snel last hebt van bultjes of zonne-allergie, dan is dit een goede keuze.

Zonnebrand

5. Biodermal Transparante Zonnespray SPF 30, €29,99

Met deze transparante spray van Biodermal heb je het gevoel dat je geen zonnebrandcrème op hebt. De spray is geen olie, ook al lijkt hij daar wel op. Wat het wel is weten we ook niet, maar het werkt. De spray trekt snel in en geeft je een summer glow.

Zonnebrand

6. Aruba Aloë, Very Water Resistant SPF 50+, €26

Aruba Aloë is een zonnebrandmerk uit – je raadt het al – Aruba. En laten we je een ding vertellen: dit wil je. De geur doet denken aan een hete zomer op een tropisch eiland. Wij zien onszelf al zitten met een cocktail in de hand. De ingrediënten bestaan grotendeels uit aloë vera, kokosolie en jojoba olie. Hierdoor is je huid lekker gehydrateerd.

Zonnebrand

7. Nivea Sensitive Immediate Protect SPF 50, €19,99

Deze zonnebrandcrème van Nivea zorgt voor een instant bescherming tegen de zon. De crème heeft een hoge factor, maar smeert goed en trekt snel in. Ook voorkomt de crème irritatie door de zon en is een goed product voor mensen die hier snel last van hebben.

Zonnebrand

Let er bij de aanschaf van je zonnebrandcrème of -gel op dat hij beschermt tegen UVA en UVB straling. Dit zie je snel door te zoeken naar een rond UVA en UVA logo op de flacon.

Dr. Jetske Ultee

Reageer op artikel:
Getest: de lekkerste zonnebrandcrèmes waarmee jij onbezorgd de zon in kan
Sluiten