Gina Koninkx
Gina Koninkx Fashion 14 jul 2018

Deze zonnebril past het beste bij jouw gezichtsvorm

De hittegolf zet nog even door en waar zon is ben jij met je zonnebril. Niet alleen omdat je jezelf anders blind staart, maar ook op festivals wil jij zo’n kek montuurtje dragen. Om nou te voorkomen dat mensen je verwarren met Harry Potter is het beter geen ronde bril bij een rond gezicht te dragen. Wij helpen je op weg:

Rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt wil je dat waarschijnlijk niet nog extra benadrukken met een ronde bril. Het is mooier om ronde vormen te doorbreken en dus te kiezen voor een hoekig model. Dat zou een vierkante wayfarer kunnen zijn, maar je kunt ronde vormen ook doorbreken met een cat-eye model. Deze zonnebrillen lopen aan de zijkant wat meer uit waardoor jouw gezicht veel minder rond lijkt.

Vierkant gezicht

Kenmerkend voor een vierkant gezicht zijn de hoekige (kaak-)lijnen. En wat betreft de juiste zonnebril kiezen is dat eigenlijk hetzelfde verhaal als bij een rond hoofd. Als je de vorm wil doorbreken kun je beter een montuur met een andere vorm dragen. Kies in dit geval voor een montuur met een ronde of ovale vorm, zoals een zonnebril à la John Lennon of juist een shiny pilotenbril. Aye, aye captain.

Ovaal gezicht

Een ovale gezichtsvorm heken je aan een smalle kin, smal voorhoofd en een breder gedeelte op neushoogte. Lucky you, want bijna alle monturen staan mooi bij jouw gezichtsvorm dus dat maakt dit lekker makkelijk. Extra tof is een cat eye-montuur want dat staat jou ongetwijfeld prachtig.

Langwerpig gezicht

Deze gezichtsvorm lijkt een beetje op een ovaal gezicht maar is toch wel anders. Het hoeft namelijk niet per se zo te zijn dat een langwerpig gezicht ook een ovale vorm heeft, dat kan ook vierkant (maar smal) zijn. Het is vooral mooi als je de lengte van je gezicht opbreekt. Dat kan zowel met een ronde als vierkante zonnebril, zo lang hij maar lekker groot en extra is.

Hartvormig gezicht

Heeft jouw gezicht de vorm van een hartje? Dan heb je hele schattige appelwangetjes, een brede kin en een breed voorhoofd. Om de hartjesvorm wat op te breken is het mooi een grote zonnebril te dragen. Een pilotenbril past perfect bij jouw hartvormige gezichtje.

Dit vindt je vast ook leuk om te lezen: Met deze zonnebrillentrends zit jij helemaal gebakken deze zomer.

Beeld: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze zonnebril past het beste bij jouw gezichtsvorm
Sluiten