Summer essentials – Zó kies je een zonnebril die bij je past (+ onze favorieten)

Noem een ding wat niet mag ontbreken in je zomergarderobe en je hebt het over een zonnebril. Zonnebrillen zijn niet alleen functioneel (het beschermt je ogen én je huid rondom je ogen tegen de zon), maar het kan ook echt iets toevoegen aan je outfit – minstens net zo belangrijk als je het ons vraagt.

Tegenwoordig zie je veel zonnebrillen met uitgesproken monturen, van een megagroot model tot kleurrijke zonnebrillen om een statement te maken. Alleen, hoe kies je een zonnebril die écht bij je past?

Zonnebril kiezen die bij je past

Er wordt weleens gezegd dat je een zonnebril moet kiezen aan de hand van je gezichtsvorm. Zo zou je met een ovaal gezicht mazzel hebben, omdat elke zonnebril je staat, maar met een rond gezicht zou je beter kunnen kiezen voor een recht of hoekig montuur.

Tuurlijk kan het zijn dat je vindt dat rechtere zonnebrillen jou vaak mooier staan dan rondere modellen, it’s up to you.  Maar wat ons betreft bestaat het hebben van een zonnebrillenhoofd (of niet), niet. Hoewel iedereen elke zonnebril kan rocken, is het wel zo fijn om – helemaal als je een zonnebril online bestelt – te zien hoe het staat. Want door het te proberen, weet je pas echt of een zonnebril wel bij je past.

Online passen

In een winkel zonnebrillen passen gaat natuurlijk makkelijker dan online. Althans, dat dacht je waarschijnlijk. Tegenwoordig kun je online ook passen. Ha, precies wat we nodig hebben. Want hoewel zonnebrillen op modellen zien al een hoop duidelijk maakt, weet je dan nog steeds niet hoe het bij jezelf staat. Ace & Tate begrijpt dat als geen ander en breidt daarom hun services uit met een virtuele try-on.

Naast online stijladvies én een online oogtest, kun je nu ook een virtuele try-on doen op de site van Ace & Tate. En dat is handig, want zo zie je bij elk montuur hoe het je staat. Je kunt de try-on doen via dit linkje. Via de link zie je vijf monturen staan. Als je alle stappen hebt gevolgd en je gaat naar alle monturen, verschijnt je foto ook bij die modellen. Psst, niet alleen handig voor de aanschaf van een bril, maar ook gewoon leuk om mee te spelen.

Onze favorieten

Goed, je weet wat je te doen staat om naar dé perfecte zonnebril te scoren. Op zoek naar wat inspiratie? Wij zetten onze vijf favorieten voor je op een rij.

1. Michael Kors zonnebril – €125

The bigger, the better. Deze zonnebril van Michael Kors heeft niet alleen een fantastisch model, maar ook een kleurrijk frame. Het geeft binnen no-time een upgrade aan elke outfit.

zonnebril-perfecte-keuze
Bron: About You

2. Zonnebril van Le Specs – €64,90

Cat eye-zonnebrillen zijn weer helemaal terug van weggeweest. In de fifties en sixties was het helemaal hot, en vandaag de dag is het gewoon weer on trend. Dit paar van Le Specs heeft ook nog eens een fijn prijsje, wat wil je nog meer?

zonnebril-perfecte-keuze
Bron: About You

3. Marc Jacobs zonnebril – €119,95

Op zoek naar een zonnebril met een opvallend montuurtje? Deze variant van Marc Jacobs is je go-to. Deze zonnebril past bij elke outfit, de perfecte toevoeging aan je summer essentials als je het ons vraagt.

zonnebril-perfecte-keuze
Bron: Zalando

4. Allan – vanaf €98

Deze zonnebril van Ace & Tate is onze favoriet. Nog fijner dat-ie in zes kleurstellingen verkrijgbaar is. Hoef jij alleen maar even de virtuele try-on uit te proberen om te kijken voor welk kleurtje je gaat. You’re welcome.

zonnebril-perfecte-keuze
Bron: Ace & Tate

5. Ray-Ban – €145

Een fijne Ray-Ban mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. En psst, is je bestie of je lover ook nog op zoek naar een zonnebril? Bij Bijenkorf krijg je nu 40% korting op het tweede artikel.

zonnebril-perfecte-keuze
Bron: Bijenkorf
Reageer op artikel:
Summer essentials – Zó kies je een zonnebril die bij je past (+ onze favorieten)
Sluiten