Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 22 aug 2018

Er gebeurt iets geks in sneakerwereld en het is Kanye’s schuld

Onze grote vriend Kanye West gaat super lekker met zijn merk YEEZY. Hij heeft gisteren een foto gedeeld van een prototype van de zool van de nieuwe schoen die in 2019 uit zal komen. Wat hier nou zo bijzonder aan is? Het is nogal een apart ontwerp, op zijn zachtst gezegd.

Kanye’s sneakers

Kanye’s kledinglijn YEEZY is booming. De schoenen van de lijn zijn binnen een seconde uitverkocht en worden voor enorme bedragen doorverkocht.

Steven Smith, legendarisch sneaker ontwerper, werkt aan de zool van het nieuwste model genaamd YEEZY 451. Het prototype van de zool werd door Kanye in een tweet onthuld. Daarnaast werd in dezelfde tweet verteld dat de schoen in 2019 uit zal komen. Het is natuurlijk het hét gespreksonderwerp van de dag onder sneaker fans.

YEEZY 451 TOOLING

40.3k Likes, 428 Comments – YEEZY MAFIA (@yeezymafia) on Instagram: “YEEZY 451 TOOLING”

Het ontwerp

Geruchten zijn dat het nieuwste model van de YEEZY schoenen een gebreide bovenkant zal hebben, net als de vorige modellen. De zool is dus nu bekend gemaakt en het laat de sneaker lijken op een soort spinnenweb of een vloeistof dat van de schoen afdruipt. Een nogal interessant ontwerp dus, maar we zijn natuurlijk niet anders gewend van Kanye.

De beste man houdt er nogal van om ons te shockeren met zijn ontwerpen. Niks mis mee natuurlijk, want mode mag best gek zijn. Maar een schoen waarvan de zool een soort klauw is, is niet bepaald iets wat je naar kantoor gaat dragen. Oh well, ieder z’n ding.

? on Twitter

@kanyewest

Cañas de Amore on Twitter

@nidya_sanchez @tingtang_ @kanyewest

De alien-achtige schoen is zeker niet onopgemerkt gebleven bij de sneakerfans op het internet. De ene helft is mega enthousiast, de andere helft ziet deze schoen niet helemaal zitten. De reacties zijn in ieder geval hilarisch.

Dustin Davis on Twitter

@kanyewest Out here making shoes for caterpillers https://t.co/zss9SbpVxu

TheShoeGawd™ on Twitter

@kanyewest beetlejuice 4’s

Caleb Hull on Twitter

@kanyewest https://t.co/z5b0Qcr5Tz

Er zijn ook veel mensen die het futuristische ontwerp van de zool wél zien zitten. Eerlijk is eerlijk, de kans dat de schoenen net zo hard over de toonbank vliegen als de andere modellen, is enorm groot. Zolang een merk iets exclusief maakt en het wordt ontworpen door een idool van velen, gaat het sowieso een succes worden. Dat is nu eenmaal hoe mode werkt.

KING on Twitter

The YEEZY 451 will be the most interesting shoe in 2019.

⚡️P H A S E⚡️ on Twitter

The Yeezy 451 is a shoe of the future. And I will have it.

Who is Mike Conway on Twitter

Everybody wants to shit on the Yeezy 451 outsole but when this fall there’s a million 350’s ya’ll are going to need a new Yeezy silhouette to go to.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Kunnen we het hebben over de SLIPPERS van Kanye tijdens een bruiloft?

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Er gebeurt iets geks in sneakerwereld en het is Kanye’s schuld
Sluiten