Sophie Witlox
Sophie Witlox Love & Life 12 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Zou dit dé oplossing zijn om beter op hakken te lopen?

De arts waarover we het hebben, Susanne Levine, is naar eigen zeggen geobsedeerd door hooggehakte schoenen. Naar schatting heeft ze zo’n 300 paar in de kast staan. En ze is trots op elke stiletto, laars én sneaker die ze bezit. Ze erkent, als specialist in zowel schoenen als in geneeskunde, wel dat sommige hakken (lees: Louboutins, Manolo Blahniks) een kwelling voor de voeten kunnen zijn. Maar, daar denkt deze voetendokter een oplossing voor te hebben: The Loub Job.

Susanne heeft deze ingreep bedacht voor het gros van de vrouwen die lijden onder ‘stiletto metatarsalgia’ (pijn in je de bal van je voet en middenvoetsbeentjes) en likdoorns door het dragen van hakken. “Het gaat om een injectienaald gevuld met een bepaald soort hyaluronzuur – ook wel Synvisc genoemd – dat de gewrichten in je voeten soepeler maakt,” legt Susanne uit. Synvisc werd voorheen altijd gebruikt om sportblessures in schouders en knieën te behandelen. The Loub Job kan ook voorkomen dat een doorgewinterde hakkendrager op ten duur te maken krijgt met serieuze voetproblemen. Dus het is niet alleen comfortabeler op korte termijn, maar zorgt dat je ook op lange termijn je goed kan blijven voortbewegen.

Levine ontwikkelde ook een ingreep genaamd Pillows For Your Feet. “Veel vrouwen hebben een hoge wreef, waardoor er onder de voet een holle ruimte ontstaat als zij platte schoenen/ballerina’s dragen – dat kan ook pijn doen. Pillows For Your Feet zijn een soort inwendig ingebrachte kussentjes met polymelkzuur. Het is een biologisch afbreekbaar zuur en niet gevaarlijk. Het bouwt collageen op op de plek waar het wordt ingebracht.

Het lijkt tegenstrijdig om een vrouw koste wat het kost toch in die verkrampte ieniemienie hakjes of ballerina’s te krijgen. Maar Susanne zegt zelf dat het er juist om gaat dat vrouwen zich wél comfortabel voelen in al die mooie schoenen die ze willen dragen. Een zogenaamde ‘gezonde’ orthopedisch verantwoorde schoen.

Gelukkig worden er op haar website ook goedkopere opties aangeboden, waar geen ingreep voor nodig is: onder andere gelkussentjes voor in je schoenen en de Stilleto RX – een spray die de pijn doet verlichten op het moment dat je het bijna niet meer kunt houden van de pijn. Al zijn dit inderdaad producten die inmiddels bij iedere drogist te vinden zijn.

En, voor het geval je het afvraagt, Susanne draagt ​​hakken tijdens al haar operaties. Kijk hier voor 9 redenen waarom het dragen van hakken de pijn hoe dan ook waard is. Of ga lekker voor iets comfortabelers. Doen wij ook.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zou dit dé oplossing zijn om beter op hakken te lopen?
Sluiten