Josca
Josca Fashion 26 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Zoveel tijd besteden wij vrouwen blijkbaar aan het uitkiezen van een outfit

Hoe lang sta jij ‘s ochtends voor je kledingkast om de perfecte outfit uit te zoeken voor de rest van de dag? Of iets waar je je op z’n minst oké in voelt? Of hoor je bij de groep vrouwen die hun outfit voor de volgende dag al klaar legt in de avond? Hoe dan ook: het kost tijd. Meer dan je denkt.

Marks & Spencer deed onderzoek naar dit tijdverdrijf onder 2.000 volwassen vrouwen, allen woonachtig in Groot-Brittannië. Al met al besteden vrouwen blijkbaar zo’n zes maanden van hun leven aan het uitkiezen van een outfit, tussen de leeftijd van 18 en 60. Dat is dus zo’n vier hele dagen per jaar. De gemiddelde vrouw doet er zo’n 17 minuten over om tot een goede kledingcombinatie te komen, wat voornamelijk zo lang duurt door rommelige kasten en de angst dat een outfit niet goed (genoeg) is.

Hoewel dit een behoorlijke tijd lijkt, zijn we onbewust toch echt veel langer bezig met het nadenken over een outfit dan we vaak denken. Het gaat immers niet alleen om de tijd dat je jouw ondergoed aandoet en vervolgens je been door een broekspijp steekt. Volgens het onderzoek heeft de gemiddelde vrouw daarnaast zo’n 152 kledingstukken in haar bezit, maar wordt slechts 44% hiervan met enige regelmaat gedragen.

Vergeleken met vrouwen, zijn mannen het zoals verwacht sneller: zij besteden gemiddeld zo’n 13 minuten per dag, en daarmee drie dagen per jaar, aan het uitzoeken van een outfit. Toch nog redelijk wat, aangezien mannen nog wel eens beweren dat het ze niet zoveel uitmaakt wat ze aanhebben.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zoveel tijd besteden wij vrouwen blijkbaar aan het uitkiezen van een outfit
Sluiten