Zóveel vrouwen vinden zichzelf knapper dan hun beste vriendin

Love & Life

Zóveel vrouwen vinden zichzelf knapper dan hun beste vriendin

Iedereen zou zich mooi moeten voelen en een groot deel van de vrouwen heeft dit blijkbaar al onder de knie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 62 procent van de vrouwen zichzelf knapper vindt dan hun beste vriendin.

Dit onderzoek is uitgevoerd door Skout, een app voor je telefoon waarmee je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zij stelden ruim drieduizend mensen een aantal vragen die te maken hebben met zelfvertrouwen en zelfbeeld. Daaruit bleek dus dat niet alleen 62 procent van de vrouwen zichzelf knapper vindt dan hun beste vriendin, maar ook dat zelfvertrouwen met de jaren meer wordt. Zo gaven vrouwen van in de 40 aan zich het meest zelfverzekerd te voelen.

Hoe het komt dat we ons knapper voelen dan onze beste vriendin, heeft te maken met perceptie, zegt psychologe Kelly Tonelli. “We mentally focus on the good stuff about our appearance and are surprised when we see the reality doesn’t quite match up with our own possibly out-of-date perception of ourselves.”

Het beeld dat vrouwen hebben van zichzelf, is dus niet altijd hoe het echt is. Toch kan het natuurlijk geen kwaad een goed beeld te hebben van jezelf. Alleen maar goed voor je zelfvertrouwen, toch?

Mannen waren iets minder overtuigd van hun goede looks: 52 procent van hen gaf aan knapper te zijn dan hun beste vriend.

Hoe zit het bij jou? Voel jij je knapper dan je beste vriendin? En had jij deze resultaten verwacht? Laat hier je reactie achter!

giphy