Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 21 aug 2019

Vergeet de Franse cuisine – Zuid-Afrika is the place to be en op deze plekken moet je zijn

Vergeet escargots, steak tartare, pasta en risotto. De Franse en Italiaanse keuken kennen we inmiddels wel. Wie op zoek is naar nieuwe, culinaire pareltjes doet er goed aan eens wat verder te kijken dan de dagelijkse kost. De Zuid-Afrikaanse keuken is rijk aan invloeden van over de hele wereld én biedt voor ieder wat wils; of je nou houdt van culinaire hoogstandjes of smaakvolle lokale gerechten. Benieuwd wat voor jou de ideale Zuid-Afrika vakantie is? Doe dan onderstaande test.

De Zuid-Afrikaanse keuken

Bij Zuid-Afrika denken veel mensen aan prachtige natuur, lekker weer en prachtige dieren. Wat vaak vergeten wordt te vermelden, is dat het land ook een goede keuken heeft. De Zuid-Afrikaanse cuisine is rijk aan smaken en invloeden van over de hele wereld. Misschien heb je al eens gehoord van de gerechten biltong en potjiekos; heerlijke zongedroogde reepjes rundvlees en een traditioneel Zuid-Afrikaans stoofpotje. Het zijn razendpopulaire gerechten en niet zonder reden. De Zuid-Afrikaanse keuken kent invloeden van over de hele wereld. Afrika, Europa en Azië; je vindt het er allemaal terug. Zo is er voor iedereen wel een passend Zuid-Afrikaans gerecht. Benieuwd welk type reiziger jij bent en wat voor jou dé ideale manier is om de Zuid-Afrikaanse keuken, het landschap en de cultuur te ontdekken? Doe dan snel onderstaande quiz.

Eten en drinken in Zuid-Afrika

Veel mensen zullen niet snel aan Zuid-Afrika denken bij het plannen van een vakantie. Zonde, want het land heeft zo veel te bieden. Afgezien van de prachtige natuur en rijke cultuur, vind je in Kaapstad alleen al bijvoorbeeld tientallen verschillende restaurants en eettentjes. Bij Sidewalk Cafe start je je dag perfect met een ontbijtje waar je u tegen zegt. In het restaurant word je omringd door locals, wat natuurlijk altijd een goed teken is. Trek in een goede kop koffie? Zet dan koers naar Truth Coffee HQ. Hier vind je volgens Daily Telegraph de beste koffie ter wereld. Genieten maar!

‘s Avonds wil je natuurlijk zo veel mogelijk van de Zuid-Afrikaanse cuisine proberen. Maar waar moet je dan zijn? Wie op zoek is naar een onvergetelijk uitzicht, zit goed bij Waterkloof Restaurant in Somerset West. Een glazen wand van maar liefst 10 meter hoog zorgt voor een adembenemend uitzicht over False Bay. Een iets minder bekend, maar daarom niet minder goed restaurant is Bosman’s Restaurant in het wijngebied Peaarl. De chef-kok van het restaurant én de wijnkaart werden meerdere malen onderscheiden met internationale prijzen. Daar komt bij dat je ook vanuit dit restaurant een verbluffend uitzicht hebt.

Zuid-Afrikaanse gerechten

En dan het eten zelf. Waar moet je in vredesnaam beginnen in een land dat invloeden kent vanuit de hele wereld? Wie van pittig houdt zou Chakalaka moeten proberen; een vegetarische maaltijd van tomaten, bonen, paprika, uien, chilipepers, piripirisaus en curry. Heb je het graag iets milder? Amadumbe is the way to go voor jou. Het gerecht bestaat uit een zoete-aardappelpuree met een klontje boter, waarna er een handjevol pinda’s en een laagje honing overheen gaat. Heerlijk.

Ook wijnliefhebbers halen hun hart op in Zuid-Afrika. Het land staat bekend om haar geweldige wijnen die we in Nederland ook graag drinken. Volgens kenners zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen fruitiger en zachter dan veel andere wijnsoorten. Ideaal voor tijdens warme, romantische avonden.

Het mag duidelijk zijn dat Zuid-Afrika een land is om aan je bucket list toe te voegen als het gaat om het ontdekken van een nieuwe, heerlijke keuken. Wie van smaak, goede wijn, een prachtig uitzicht en lekker weer houdt, zit in Zuid-Afrika helemaal op z’n plek.

Reageer op artikel:
Vergeet de Franse cuisine – Zuid-Afrika is the place to be en op deze plekken moet je zijn
Sluiten