Gina Koninkx
Gina Koninkx Gesponsord 23 okt 2019

Reis aan het plannen? Zuid-Afrika is dé bestemming voor avonturiers en dit zijn onze 5 beste tips

Ben jij een mooie reis aan het boeken met je lover, beste vriendin of misschien wel helemaal alleen? Zuid-Afrika is in alle opzichten een fantastische bestemming. Niet alleen vanwege de prachtige natuur, mooie wandelroutes en lekkere keuken, het land heeft nog veel meer te bieden dan dat.

Hoewel het land hemelsbreed best een end weg is, valt de vliegtijd reuze mee. Binnen 12 uur sta je al in het prachtige Kaapstad en de plaatselijke tijd verschilt maar één uur met die van Nederland. Kun je lekker blijven FaceTimen met de thuisblijvers.

Wat is jou Suid-Afrika?

Al overtuigd? Doe de matchmaker test en kom erachter wat jouw Zuid-Afrika is. En we kunnen je vast één ding verklappen: het is de perfecte bestemming voor dare devils.

Zuid-Afrika is geschikt voor zowel soloreizigers als mensen die samenreizen. Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen en als jij een echte avonturier bent heb je je planning binnen no time vol. Wij hebben de vijf tofste activiteiten voor je op een rij gezet om jouw reisschema compleet te maken.

1. Breng een bezoekje aan Dyer Island

Dyer Island is alleen weggelegd voor de echte dare devils. Met een bootje vertrek je naar deze plek die op ongeveer een halfuur varen van de Gansbaai ligt. In Shark Alley kun je zwemmen met één van de gevaarlijkste diersoorten ter wereld: de witte haai. Natuurlijk op een veilige manier, je gaat zelf te water in een haaienkooi. Waanzinnig om dat mee te maken en voor veel avonturiers écht een ding om van je bucketlist af te vinken.

2. Op roadtrip door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat deels bekend om haar (ruige) kustlijn. Het is dus ook zeker de moeite waard om een auto te huren en op die manier Zuid-Afrika te ontdekken. Je komt daardoor langs de mooiste plekken en bepaalt zelf waar je wilt verblijven. Op de meeste plekken heb je een verbluffend uitzicht. Met de auto rijd je niet alleen langs de kust, maar trek je ook meer landinwaarts Zuid-Afrika binnen. Jij bepaalt zelf de route en dat maakt van jouw reis een enorm avontuur.

3. Snorkelen met zeehonden

Breng vooral een bezoekje aan Hout Bay of Plettenberg Bay. Je kunt vanaf deze plekken met een tour mee waarbij je gaat snorkelen tussen de zeehonden. Een bijzonder tafereel dat je zeker van je bucketlist wilt afvinken. Neem op dit tripje dan ook absoluut een onderwatercamera mee om iedereen thuis jaloers te maken met jouw vette vakantiekiekjes. Goals.

4. Wildlife spotten in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kom je natuurlijk ook om The Big Five te spotten. Tegenwoordig zijn er heel veel manieren waarop dat kan en ben je niet alleen beperkt tot een safaritocht. Je kunt namelijk ook slapen in een lodge midden in de natuur. Waanzinnig. Wakker worden en de wildlife van Zuid-Afrika spotten is voor velen echt een droom. Hier vind je een overzicht van een aantal bijzondere lodges die het land rijk is.

5. Surfen bij de Muizenberg

Misschien wel de meest ideale plek in Zuid-Afrika om te surfen. Je vindt deze plek op ongeveer 40 minuten afstand van Kaapstad en het is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Alleen al vanwege de Instagramwaardige omgeving bekend van haar gekleurde strandhuisjes.

In samenwerking met South Africa Tourism.

Reageer op artikel:
Reis aan het plannen? Zuid-Afrika is dé bestemming voor avonturiers en dit zijn onze 5 beste tips
Sluiten