Renée
Renée | LinkedIn Love & Life 10 mei 2019

Onderzoek wijst uit dat een zus hebben je een beter mens maakt

Vroeger trokken jullie elkaar de haren uit het hoofd, nu zijn jullie onafscheidelijk. Heb je één of meerdere zussen? Dan mag je in je handjes knijpen, want volgens onderzoek maakt een zus jou een beter mens. Kunnen de Kardashians vast over mee praten.

In 2010 verschenen de onderzoeksresultaten in The Journal of Family Psychology. Wat bleek? Zussen hebben een goede invloed op de kinderen en stimuleren positieve mentale gezondheid. Althans, dat was zo onder vierhonderd families met meerdere kinderen in de leeftijdscategorie 10-14 jaar.

Kinderen die een zus hebben zouden empathischer zijn, communicatief sterker en beter in het oplossen van problemen. Waar je je zus wel niet dankbaar voor mag zijn.

Waarom het hebben van een zus je een beter mens maakt

Het klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wat zijn nu écht de redenen waarom je zus je leven beter maakt? We zetten ze even voor je op een rij.

1. Ze geeft je de beste adviezen

Een zus in je leven hebben is alleen al fijn omdat ze jou je gehele leven voorziet van de beste adviezen. Of het nu ging om het kiezen van een studie toen je klaar was met de middelbare school of de relatiecrisis waarin je belandde, zij was er om je goede tips te geven.

Lees ook: 20 zussentattoo’s voor wanneer je zus óók je beste vriendin is

2. Ze leert je om beter te communiceren

Als iemand jou heeft geleerd om goed te communiceren, dan is het je zus wel. Keer op keer werd jij vals beschuldigd van iets tijdens een ruzie toen jullie kind waren. Dan leer je echt wel om voor jezelf op te komen. Je maakte de mooiste verhalen om een goed verhaal klaar te hebben, zodat alle vingers naar je zus wezen.

3. Ze helpt je om problemen op te lossen

Je bent en blijft haar zusje, dus ze is er voor je in goede en slechte tijden. Van jongs af aan hielp ze je al om problemen op te lossen. Een leugentje om bestwil om je in te dekken bij je ouders, onder je huiswerk uitkomen op school of helpen om een ruzie te fixen: ze was er voor je.

4. Ze leert je om door te zetten

Je zus leert jou veel dingen, maar wat je in het bijzonder bij blijft is dat je mede dankzij haar altijd weet door te zetten. Ze gelooft altijd in je, waardoor ze nooit genoegen neemt met een ‘nee’ van jou.

5. Ze staat altijd voor je klaar

Met een zus in je leven mag je je rijk rekenen, want je weet dat deze vrouw altijd voor je klaarstaat. Geen relatie kan hier tegenop.

Lees ook: 11 Belangrijke dingen die je van je jongere zusje hebt geleerd

Beautify

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit dat een zus hebben je een beter mens maakt
Sluiten