Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 12 aug 2019

Dit zijn de leukste zwarte jurkjes voor het hele jaar door

The little black dress is een essentieel onderdeel in de garderobe van elke vrouw. Het is een klassieker met een reden, maar het kan wel lastig zijn om het perfecte zwarte jurkje te bemachtigen. Treur niet, NSMBL komt je redden met een overzicht van leuke zwarte jurkjes.

Het perfecte zwarte jurkje

Waarschijnlijk ken je de struggle maar wat goed: het vinden van het perfecte zwarte jurkje. Een little black dress is perfect voor zo ongeveer elke gelegenheid. Of je nu een date hebt, uiteten gaat of naar werk, een simpele zwarte jurk is altijd goed.

Even snel de geschiedenis

Je weet dat de little black dress een essentieel kledingstuk is, omdat iedereen je dat altijd heeft verteld. Maar weet je ook waarom? Mode-icoon Audrey Hepburn heeft het populair gemaakt in de jaren ’60. Coco Chanel heeft het echter echt geïntroduceerd aan het grote publiek. Ze heeft niet de eerste little black dress ontworpen, maar in 1926 publiceerde ze een prachtig ontwerp in Vogue. Daarmee was het zwarte jurkje de essential voor elke vrouw.

Nou goed, een klassiek zwart jurkje moet dus vooral redelijk simpel zijn en vrouwelijk. Wij hebben de leukste op een rijtje gezet.

ASOS €10

Leuke zwarte jurkjes
Asos

Dit is een perfect voorbeeld van een zwart jurkje dat je altijd aan kan. Het zit mooi om je lichaam heen waardoor het heel vrouwelijk is, maar door de lange mouwen en het kolletje bedek je je lichaam wel.

ZARA €39,95

leuke zwarte jurkjes
Zara

Ook dit is een voorbeeld van het perfecte zwarte jurkje. Ondanks dat het geen kort model is, wat je misschien wel zou verwachten, is het wel een relatief simpele zwarte jurk die je naar elke gelegenheid aan kan trekken. Maak het sexy door een paar mooie hakken eronder te dragen, of maak het meer casual door er leuke sneakers onder te gooien. Kan niet misgaan.

Samsoe&Samsoe €89,00

leuke zwarte jurkjes
Samsoe&Samsoe

Dit jurkje lijkt heel simpel, maar het accentueert je taille op een goede manier. Daarnaast heeft het jurkje een open rug, wat het extra spannend maakt. Perfect voor een avondje uit.

Urban Outfitters €39

Leuke zwarte jurkjes
Urban Outfitters

Dat een zwart jurkje niet saai hoeft te zijn, bewijst dit exemplaar perfect. Door een ander stofje zoals velvet te kiezen, maak je het meteen wat specialer. Daarnaast is het de kunst met een zwart jurkje om het te combineren met sieraden, accessoires of een jasje om het een outfit te maken waar jij je goed in voelt.

Weekday €40

leuke zwarte jurkjes
Weekday

Speel ook met de vorm van een simpel zwart jurkje. Het hoeft niet per se een recht of strak model te zijn, een leuk A-lijn model is net zo goed.

NA-KD €33,57

Leuke zwarte jurkjes
Na-Kd

Een zwart jurkje hoeft niet saai te zijn. Een klassiek zwart jurkje mag ook gewoon een printje hebben. De stof en de fit is het halve werk en een omslagjurk is heel vrouwelijk.

PrettyLittleThing €35,00

leuke zwarte jurkjes
Pretty Little Thing

Even serieus, als je een jurkje zoals deze draagt dan zullen er redelijk wat mensen hun nek verdraaien. Het perfecte voorbeeld van een mega sexy zwart jurkje.

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste zwarte jurkjes voor het hele jaar door
Sluiten