Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 20 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Zweetbanden en jerseys in 2024: dit is de zomer van voetbalcore

Met het EK, dat momenteel in full swing is, staat alles in het teken van voetbal. Niet alleen alle groepsapps, straten en café’s – maar ook de mode. Naast tenniscore, komt er deze zomer nog een trending kledingstijl bij: voetbalcore.

Het begon al met de voetbaljerseys, maar nu daar de zweetbanden bijkomen, spreken we van een echte trend.

Van tenniscore naar voetbalcore

Dat mode sterk beïnvloed wordt door de actualiteiten en de popcultuur, dat weten we allemaal. Zo ontstond tenniscore dankzij de film Challengers en maakte de polo’s, strookrokjes en K-Swiss hun comeback. Omdat Wimbledon én de Olympische Spelen op de zomeragenda staan, wordt de trend extra groot. Modehuizen gaan hier snel in mee en komen met preppy items die precies in het thema passen.

Is tenniscore jou iets te deftig? Dan is er nog een core die iets ruiger is: voetbalcore. Want op dezelfde manier hoe Wimbledon de mode beïnvloedt, doet het Europees Kampioenschap dat ook. De jerseys waren voordat het EK begon al trending. Op ieder festival zagen we ze massaal. Nu brengt Memphis Depay de zweetbanden in en zien we ook steeds meer voetbalbroekjes in het straatbeeld.

@gabbyjefferyy

Meet my latest obsession #footballjersey #summerfashion #springfashion #ootd

♬ OKAY JT – renny

Voor de ultieme voetbalcore look combineer je sportieve items met wat meer vrouwelijke stukken. Denk aan aan jersey met een rokje en veel sieraden. Een stijlicoon die deze look al maanden rockt, is Lisa Korver.

De leukste voetbaljerseys

De jerseys zijn (naar onze mening) veruit het leukste element aan deze trend. Lekker speels en je kan er ook nog eens je persoonlijkheid mee naar voren brengen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een shirt van een club of merk dat jouw hart heeft. Wij zetten onze favorieten op een rij.

Pompeii x Pacha Jersey – €88

voetbalcore jerseys
Pompeii

Adidas Adicolor Shirt – €32

voetbalcore jerseys (1)
Adidas

Bershka Voetbaljersey – €19,99

voetbalcore jerseys (2)
Berskha

Adidas Longsleeve Jersey – €79,95

voetbalcore jerseys (3)
Zalando

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.