Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

10 fijne self care-ideeën waar je geen uren mee bezig bent

Self care is natuurlijk erg van belang. Maar soms lezen we suggesties die zeeën aan tijd kosten. Wat leuk is, maar niet realistisch. Daarom voorzien we je graag met een aantal tips en tricks die wel realistisch zijn en toe te passen zijn het alledaagse leven.

Bye telefoon

Lastig maar helpful. Leg die telefoon is weg. Social media kan killing zijn voor ons brein. Vaak scrollen we uren onnodig door andermans leven en worden we daar niet blijer van.

Organiseren

Is jouw huis of kamer troep? Dan is dat misschien geestelijk ook zo. Ruim en organiseer! Je zult zien dat je je daarna stukken beter voelt.

Wandelen

Frisse lucht en beweging is key. Je hoeft geen uren te lopen, soms zijn die aanbevolen 10 duizend stappen ook niet mogelijk. Maar 10 minuten per dag moet zeker lukken! Je zult zien dat dit al voor een zekere mentale rust kan zorgen.

Badderen

Voor wie een bad heeft natuurlijk. Anders kan een warme douche ook zeer aangenaam zijn!

Benen omhoog

Klinkt misschien raar, maar het is echt waar. Als je je benen rechtop tegen de muur uitstrekt krijgt je bloedtoevoer een fijne boost. Dit helpt bij slapeloosheid, stress of angst.

Netflix uitgespeeld? 7 dingen die je kunt doen vanavond

Vriendinnen bellen

Dit is altijd een goed idee toch? Lekker even slap ouwehoeren of simpelweg je hart luchten. Hier knapt een ieder van op.

Good drink

Daarmee bedoelen we geen alcoholische versnapering, maar een heerlijk hartverwarmend drankje. Een matcha latte is heerlijk en geeft je ook nog eens een heerlijke energie kick.

Schrijven in een dagboek

Vul dit dagboek niet alleen maar met dagelijkse sores. Zet er ook dingen in waar je blij van wordt, of je jezelf mee mag prijzen.

Niet lekker in je vel? 10 manieren om je mentale gezondheid te verbeteren

Muziek

Luisteren naar uplifting muziek doet wonderen voor onze geest. Een leuke podcast doet hetzelfde en werkt prima als self care!

Vroeg naar bed

Ja, dat betekent helaas dat we Netflix of Videoland niet moeten uitspelen, maar we hebben nu eenmaal zoveel meer aan waardevolle uurtjes slaap.

Netflix uitgespeeld? 7 dingen die je kunt doen vanavond

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.