Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 10 populairste vakantiebestemmingen in de meivakantie onder Nederlanders

De meivakantie staat weer voor de deur. Het is perfecte mogelijkheid om er nog snel even ertussenuit te gaan voordat het hoogseizoen weer begint. Kies je voor een lang weekend of een hele week op vakantie, met je partner of je vrienden? Je kunt in mei genieten van aangename lentetemperaturen voordat de hitte van de zomer weer begint. Maar wat zijn nu de populairste bestemmingen?

Holidu heeft uitgezocht wat de populairste vakantiebestemmingen zijn voor Nederlanders tijdens de meivakantie 2024. Hierna werden ook de prijzen, het gemiddelde aantal gasten en de gemiddelde verblijfsduur voor iedere bestemming bekeken. Wij zeggen: doe er je voordeel mee.

De 10 populairste vakantiebestemmingen in de meivakantie 2024

Benieuwd welke bestemming erg in trek zijn, zo aan het begin van het vakantieseizoen? Het zijn voornamelijk plekken in Zuid Europa, met een paar grote steden erbij.

1Malaga
2Albufeira
3Barcelona
4Lissabon
5Marbella
6Londen
7Rome
8Valencia
9Sevilla
10Berlijn

Benieuwd naar de beste vakantie dupes in Europa? Hier lees je welk Italiaans dorpje op Amalfi lijkt. En hier vertellen je welke bestemming de destination dupe van Saint Tropez is.

Spanje is de populairste bestemming in de lente

Nederlanders reizen tijdens de meivakantie het liefst naar Spanje. Van de tien populairste bestemmingen liggen er vijf in Spanje. Malaga is de grootste favoriet, maar ook Barcelona en Marbella veroveren een plaatsje in de top 10. Mei is één van beste maanden om naar Spanje te reizen: het is warm genoeg om al te genieten van een strandvakantie, maar je vermijdt de zomerhitte én drukte van het hoogseizoen. Naast Spanje zijn ook Italië en Portugal populair. Steden zoals Lissabon en Rome trekken veel reizigers aan.

Het is duidelijk dat we graag naar het zuiden reizen tijdens de meivakantie. Maar toch zijn ook noordelijke bestemmingen populair. Berlijn is een populaire bestemming voor een stedentrip in de lente, voornamelijk om de opgetogen sfeer op straat in de lente.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.