Julia Schaap
Julia Schaap Reizen 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze warme locaties binnen Europa zijn ook nog eens budgetproof

Het liefst vertrekken we met dit grauwe weer naar een locatie met veel zon en een prachtig strand. Toch gaat dat niet zo makkelijk, want er is een klein dingetje: het geld. Gelukkig hoeft dat geen groot probleem meer te zijn. Door budget reizen kom je op de mooiste bestemmingen, zonder een fortuin uit te geven.

Waar wacht je nog op?

Zon, zee en strand

Zelfs in Europa heb je locaties waar het in oktober nog warm is en waar je voor een klein prijsje naartoe kan vliegen. Via Cheaptickets.nl zijn er veel last-minute deals waardoor je reis een stuk goedkoper wordt.

Athene, Griekenland

Griekenland hoort thuis in dit lijstje. In oktober is het in de Griekse hoofdstad Athene rond de 22 graden. De ideale temperatuur om de stad te verkennen, maar ook perfect om op een terrasje te zitten. Athene heeft prachtige bezienswaardigheden, zoals de Tempel van de Olympische Zeus, maar ook het Akropolis is een bezoekje waard. Op deze berg heb je het mooiste uitzicht over Athene. Wat wil je nog meer?

Málaga, Spanje

In het zuiden van Spanje ligt het zonnige Málaga. De temperatuur ligt daar rond de 20 graden in oktober. Het leven in het kleine stadje aan de Costa del Sol is goedkoper dan in Nederland. Zo kan je genieten van het heerlijke weer, en de lage prijzen.

Porto, Portugal

Na Lissabon is Porto de grootste stad van Portugal. Porto ligt aan de Costa Verde en is gebouwd aan de rivier de Douro. Terwijl veel mensen voor Lissabon kiezen, is Porto een stuk goedkoper. Er zijn genoeg bezienswaardigheden, maar in Porto is er ook genoeg gelegenheid om écht even te ontspannen. De ideale combinatie als je het ons vraagt. Ook in Porto is het aan het begin van het najaar rond de 20 graden.

Malta

In vergelijking met andere landen in de Middellandse Zee, is Malta een uitblinker als het aankomt op geld. Het is hier een stuk goedkoper omdat het veel minder populair is dan bijvoorbeeld Spanje of Turkije. Omdat Malta nog iets zuidelijker ligt dan bijvoorbeeld Italië, is het daar ook iets warmer. De temperatuur ligt daar rond de 24 graden. Voor de echte strandgangers is deze locatie dus perfect.

Dit kost een privéjet huren van Amsterdam naar Rotterdam

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.