Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 28 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze 10 dingen wist jij nog niet over de FLDS kerk uit Keep Sweet: Pray and Obey

Het internet was compleet in shock toen de serie Keep Sweet: Pray and Obey op Netflix verscheen. In deze miniserie van vier afleveringen is namelijk een Amerikaanse polygame sekte te zien die de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS) aanbidden. Hier zijn 10 dingen die je nog niet wist over de FLDS kerk uit Keep Sweet: Pray and Obey.

Heftig!!

Keep Sweet: Pray and Obey

De Netflix-serie Keep Sweet: Pray and Obey doet het ontzettend goed bij kijkers. De serie staat namelijk op plek 9 in de Netflix top 10 series van vandaag en fans gaan ook op Twitter compleet los over de serie. Niet zo gek, want deze zieke docuserie vertelt een bizar waargebeurd verhaal. Veel kijkers kunnen zelfs niet geloven dat er anno 2022 nog zo mensen leven.

De Netflix-serie richt zich namelijk op een polygame sekte onder leiding van Warren Jeffs. Zijn volgelingen dachten jarenlang dat hij de ‘profeet’ was en keken allemaal naar hem op. In de serie is te zien dat Jeff 78 verschillende vrouwen had, waarvan er zelfs 24 minderjarig waren. Ook werd hij in 2011 veroordeeld voor het aanraden van kinderen. Shocking!!!

Weetjes

Hoewel je in de serie al ontzettend veel leert over de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS), zijn er ook nog veel dingen die je niet weet. Daarom zetten wij 10 weetjes over de FLDS kerk voor je op een rij.

1. Polygamie

Polygamie betekent dat je als man met meerdere vrouwen trouwt. Sinds de arrestatie van Warren Jeffs, is de doctrine iets veranderd als het aankomt op polygamie. Alleen mannen die kinderen mogen maken – genaamd ‘seed bearers’ – mogen meerdere vrouwen hebben. Deze mannen worden uitgekozen door hun gunstige bloedlijn en het zijn er maar vijftien.

2. Bidden voor Warren Jeffs

Nog altijd moeten leden bidden voor Warren Jeffs. Hij mag dan wel in de gevangenis zitten, maar dit maakt geen verschil. Sterker nog: ze moeten zelfs elk uur van de dag voor hem bidden. What?!?

3. Stemmen

Het is voor leden niet toegestaan om te stemmen. Dit komt doordat ze al die tijd geloven dat Warren Jeffs al de president van de Verenigde Staten was. Zelfs nu – ook al zit hij al jaren in de gevangenis – denken zijn ze dat Warren de president van Amerika is. Ze weten namelijk niet dat er überhaupt andere kandidaten zijn.

4. Short Creek

Een groot deel van de leden woont in ranches genaamd short creek (Arizona), Eldorado (Texas), Hildale (Utah) en Colorado (Utah). Vooral de laatste twee dorpjes worden voornamelijk bewoond door leden van de kerk en zij staan erom bekend niet-leden lastig te vallen.

5. Leden

Er wordt geschat dat de FLDS kerk anno 2022 nog tussen de 6.000 en 10.000 leden heeft.

6. Leeftijd leden

Er wordt geschat dat van die leden ongeveer 67 procent negentien jaar of jonger (!!!) is. De gemiddelde leeftijd is zelfs 12,6 jaar.

7. Openbare school

In 2015 werd er een openbare school heropend, nadat die 13 jaar gesloten was. Deze school wordt (natuurlijk) gerund door leden van de FLDA kerk en kinderen leren hier dat Warren Jeffs president is van de Verenigde Staten en dat er nog nooit iemand op de maan is geweest.

8. ‘Polygamist’s Down’

In de dorpjes Hildale en Colorado City komt de aandoening ‘Polygamist’s Down’ het meest voor ter wereld. Niet zo gek natuurlijk, als je bedenkt dat niet veel mensen heel veel kinderen met elkaar maken.

9. Koffie en alcohol

Leden van de FDLS mogen, in tegenstelling tot leden van de Mormoonse kerk, wel gewoon alcohol en koffie drinken.

10. Affectie tonen

Moeders zijn verboden om affectie te tonen naar hun kinderen. Volgens de FLDS kerk mag alleen het hoofd van het gezin (de vader) ervoor zorgen dat een kind zich gewaardeerd voelt. Ze mogen hun kinderen bijvoorbeeld dus geen knuffels of zoenen geven.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.