Anne-Margreet
Anne-Margreet Beauty 24 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

10 nail art hacks voor een supersnelle, maar bijzondere manicure

Wie mooi wil zijn, moet vooral veel tijd hebben. Want nagels lakken duurt nogal een tijdje, zeker als je vlekken wil voorkomen. Ain’t nobody got time for that! Daarom deze vijftien handige hacks waarmee nagellakken werkelijk a piece of cake wordt.

1. Met het uiteinde van een schuifspeldje maak je stippen. Doop het ronde uiteinde van een speldje in de nagellak en breng deze vervolgens op je nagels aan. Breng altijd een onderlaag aan!

2. Met een make-up kwastje creëer je stroken. Begin met een donkerer basiskleur en ga hier met een lichtere kleur over heen. Strijk het kwastje wel eerst goed af, zodat je de borstelhaartjes duidelijk kunt zien.

3. Met een spons maak je zelf een gradient look. Kies twee kleurtjes uit en lak je nagels met het lichtste kleurtje. Giet de twee kleurtjes vervolgens naast elkaar en meng de lak daar waar ze elkaar raken met een tandenstoker. Dep een sponsje direct in de lak en vervolgens op je nagel. Probeer het sponsje hierbij zo min mogelijk te bewegen, zodat de kleuren niet verder mengen.

4. Patroontjes maak je met een knutselschaar. Investeer in een knutselschaar en knip heel gemakkelijk patroontjes uit plakband of tape. Plak de tape op je nagel, en lakken maar!

5. Gebruik een loofa om een perfecte visnet print te maken. Lak je nagel in een kleur en laat dit drogen. Knip een stukje van de stof af en leg hem over je nagel heen. Lak er over heen met een andere kleur en voila, je eigen visnet nail art!

6. Geef je nagels een stoere uitstraling met een beetje plastic folie. Verkreukel wat plastic folie tot een balletje en breng hier wat nagellak op aan. Dep het plastic vervolgens op je al gelakte nagel voor een ‘steenachtig’ effect.

7. Meng losse glitters met transparante nagellak om de glitters beter over je nagellak te kunnen verdelen. Als je voor een glitter fade gaat, dan moet je maar afwachten hoeveel glitters er uit het potje komen. Schud daarom wat losse glitters uit het potje naast je transparante nagellak en gebruik een kwastje om de precieze hoeveelheid glitters op je nagels te kunnen aanbrengen.

8. Creëer een matte look door wat oogschaduw of maïzena aan je nagellak toe te voegen. Experimenteer met verschillende combinaties voor de perfecte kleur.

9. Gebruik verschillende Sharpies om gemakkelijk patroontjes op je nagels te tekenen. Sharpies zijn er in alle soorten en maten en zijn stukken makkelijker te manoeuvreren dan een nagellak kwastje. Ga voor een mooie metallic kleur of gewoon voor een simpele zwarte en breng heel gemakkelijk patronen aan op je gelakte nagels. Denk aan een laag topcoat om slijten tegen te gaan!

10. Plak plakband op je nagels om ingewikkelde patronen te maken. Knip de stukjes in de gewenste vorm, plak ze op de basislaag en lak er nog een keer over heen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.