Kelly Kulk
Kelly Kulk Food 12 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

9 snacks die nóg lekkerder zijn nadat ze je ze in de vriezer stopt

Appelmoes
Maak van appelmoes een lekkere slushy snack. Dit kun je doen door het te verdelen over kleine kopjes. Let op dat het niet te hard wordt! Ook lekker: maak er ijsblokjes van, zoals onderstaande hartjes.

Chocolate chip koekjes
Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een verkoelende snack, maar het is zeker het proberen waard! Geloof ons.

Frambozen
Iets wat je waarschijnlijk wel had zien aankomen: fruit. Bevroren fruit is ook een goede verkoelende snack als alternatief voor een ijsje. Als je frambozen toch iets te zuur vindt, kun je er wat suiker overheen strooien.

Pudding
We kennen vast allemaal wel de kleine pudding bakjes die we vroeger wel eens na het avondeten kregen – van de typische kindertoetjes tot mini bakjes vla of yoghurt. Stop een lepeltje aan de bovenkant erin en laat het in de vriezer voor zo’n 2 tot 3 uur staan. Of bevries het gedeeltelijk voor een romige slushie

Druiven
Druiven kunnen natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Stop ze een paar uur in de vriezer om ze vervolgens los te eten of om als ijsblokjes te gebruiken.

Gummyberen
Zodra je gummyberen een aantal uur in de vriezer legt wordt het een hard koud snoepje. Je kunt er ook voor kiezen om ze in ijsvormpjes te doen met wat fruitsap. Yum!

Avocado
We horen je al denken: wat, avocado? Ja, bevroren avocado een heerlijk romige en verkoelende snack! Snijd je avocado in helften en laat het enkele uren in de vriezer liggen, afhankelijk van de gewenste hardheid. Eet ‘m zo of besprenkel je helften met Mexicaanse kruiden, peper en zout.

Yoghurt
Maak bevroren yoghurtsnacks door met een spuitzak op een vel bakpapier kleine toefjes te maken. Je kunt dit natuurlijk ook combineren met fruit.

Geblikt fruit
Naast normaal fruit is het ook lekker om bijvoorbeeld een perziken uit blik in de vriezer te leggen. Hierdoor krijgt het een hele andere smaak en consistentie. Steek er eventueel eerst een ijsstokje in.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.