Tessa Ham
Tessa Ham Money 8 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

In deze 11 landen hebben mensen het hoogste salaris

Denk je eraan om naar een ander land te verhuizen of ben je gewoon, net als wij, heel erg nieuwsgierig? We zetten de 11 landen op rij waar je op het hoogste salaris kunt rekenen. Staat Nederland daar eigenlijk tussen?

Natuurlijk verschilt het salaris enorm per vakgebied en industrie, maar in deze landen verdien je gemiddeld het meest.

Top 11 landen met hoogste salaris

Om erachter te komen welke 11 landen het hoogste salaris hebben, kijken we naar de data van Paylab, een website waarop je uit kunt vinden of je genoeg betaald krijgt. Hun database bevat 449.045 salarissen die wereldwijd in de afgelopen 12 maanden zijn toegevoegd.

11. Nederland

Ja ja, Nederland staat op nummer 11. Uit de database van Paylab blijkt dat onze salarissen het vaakst tussen de 2.207 en 6.930 euro liggen – dit is inclusief bonussen zoals het vakantiegeld. Wil je weten welk salaris het vaakst voorkomt in Nederland? Dit verdient Jan Modaal in 2022.

10. Duitsland

Op plek 10 staan onze oosterburen, met een salarisrange van 2.194 euro tot 7.189 euro. Net als bij elk ander land verschilt het salaris natuurlijk enorm per industrie.

9. Australië

In Australië verdienen de inwoners gemiddeld tussen 2.345 en de 7.262 euro, aldus de gegevens van Paylab. Dat verschilt dus niet eens zoveel met Nederland. De kosten van leven in Australië zijn ook vergelijkbaar met die in ons kikkerlandje.

8. Verenigde Arabische Emiraten

Plek 8 is voor de Verenigde Arabische Emirate. Inwoners verdienen hier vaak tussen de 2.291 en de 7.907 euro. Door locaties als Dubai en Abu Dhabi denk je waarschijnlijk dat de kosten om er te leven hoger zijn, maar ook dit is vergelijkbaar met Nederland.

7. IJsland

Volgens Paylab verdienen de inwoners van IJsland tussen de 2.500 en 7.613 euro per maand. Maar zoals we je waarschijnlijk niet hoeven te vertellen, zijn de levenskosten in Scandinavische landen als IJsland ook hoger dan in Nederland.

6. Noorwegen

De salarisrange van de Noren begint bij 2.635 en eindigt bij 7.673 euro. Ook de gemiddelde prijzen in Noorwegen zijn hoger dan in Nederland; als je er boodschappen doet, betaal je er zo’n 1,37 keer meer voor.

5. De Verenigde Staten

De salarisrange van mensen die werken in de VS, ligt daarentegen tussen de 2.264 en 8.383 euro per maand. Het is lastig om de kosten voor levensonderhoud te vergelijken met die van Nederland, want dat kan al per staat en zelfs binnen een staat heel erg verschillen.

4. Luxemburg

De salarissen van mensen die werken in Luxemburg liggen gemiddeld tussen de 2.559 en 7.898 euro. De levenskosten liggen gemiddeld 13 procent hoger dan in Nederland.

3. Denemarken

Je merkt het al: in Scandinavië verdien je beter, maar kost het leven je ook wat meer. De salarisrange in Denemarken ligt tussen de 2.829 euro en de 8.305 euro.

2. Liechtenstein

Liechtenstein? Ja, dit kleine land van 160 m2 dat grenst aan Zwitserland en Oostenrijk, heeft nummer 2 in deze top 11 veroverd. Het salaris ligt hier tussen de 2.763 en 8.812 euro. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de gemiddelde prijzen in Liechtenstein hoger zijn dan in Nederland. Je betaalt zo’n 1,33 keer meer voor producten in de supermarkt.

1. Zwitserland

Het land met het hoogste salaris? Dat is Zwitserland. Daar verdienen de inwoners gemiddeld tussen de 2.885 en de 9.770 euro. Zwitserland staat in Nederland bekend als duur land. Maar ja, daar krijg je wel die prachtige bergen en meren voor terug.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.