Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Op zoek naar een vintage designerstuk? Op deze manier scoor je de mooiste parels

Een vintage designer stuk kopen voor een schijntje van de originele prijs. Klinkt als een droom, toch? Vintage designertassen en andere items zijn populairder dan ooit. En door het internet kun jij ze scoren waar je maar wil. Misschien ben je op zoek naar een klassieke tas of ga je liever voor een limited edition stuk? Wij vertellen je precies op welke manier je de beste parels kunt scoren.

Met deze tips heb je sowieso succes.

Vintage designeritems kopen

Je bespaart geld én shopt duurzaam als je besluit te kiezen voor een vintage (of niet zo zeer vintage, maar gewoon tweedehands) designerstuk. Als je jezelf wilt trakteren op iets écht moois waar je waarschijnlijk jaren gelukkig mee bent, dan is bijvoorbeeld een mooie tas wellicht iets waar je over na wilt denken.

Sommige designertassen schijnen zelfs een veiligere investering te zijn dan bijvoorbeeld aandelen. Duurzaam en een goede investering dus. Hebben we je al overtuigd? We verzamelden hieronder de beste tips die je gaan helpen om de beste deals te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld op een veiling van Catawiki bieden, waardoor je zelf kunt bepalen voor welke prijs je de tas koopt.

Catawiki

Catawiki is een internationale veilingsite met talloze objecten die zowel verkocht als gekocht kunnen worden op het platform. Wekelijks worden er meer dan 75.000 objecten aangeboden voor de veiling in verschillende categorieën zoals mode, kunst, muziek, sieraden & horloges en interieur & decoratie. De site werd opgericht door twee Nederlanders en is inmiddels een begrip.

Normaliter worden items beschikbaar gesteld op het platform met een minimumprijs waarvoor het object wordt geveild. Mocht je binnenkort op zoek zijn naar iets nieuws, dan hebben we goed nieuws: op 11 en 12 april is het No Reserve Day bij Catawiki. Op deze twee dagen worden meer dan 15.000 objecten geveild zonder minimumprijs, waardoor koopjesjagers bijvoorbeeld op een Louis Vuitton-tas kunnen bieden die normaal alleen voor een minimaal bedrag geveild wordt.

Tijdens No Reserve Day gaat deze dan weg voor het hoogst ontvangen bod, dat kan weer lager liggen dan de gebruikelijke bodemprijs. Ben je benieuwd welke designerstukken zonder bodemprijs weggaan tijdens deze dagen? Je vindt alle items hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.